Fatih Altaylı: Demokratik sağlık

Altaylı, “Cumhurbaşkanı'nın rahatsızlığın önemsiz bir soğuk algınlığı olduğunu umuyor, kendisine bir kez daha şifalar diliyorum” ifadesini kullandı

Fotoğraf: Twitter

Fatih Altaylı, hiç kimsenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumunu merak edenlere kızma, eleştirme hakkına sahip olmadığını ifade etti.

Altaylı, “Demokratik sağlık” başlığıyla bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın sağlık durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki akşam bir yayın sırasında rahatsızlandı. Herkesin yüreği ağzına geldi” diyen Altaylı şöyle devam etti:

Yayına verilen kısa bir aradan sonra yeniden ekranda göründü ve kısa bir konuşma ile sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi ve yayın bitti.  Dün de bütün programları iptal edildi. Dün akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı'nın sağlık durumu ile ilgili bir sürü dedikodu ortaya atıldı.  Sonunda bir açıklama ile Cumhurbaşkanı ile ilgili ameliyat olduğu ya da kalp krizi geçirdiği iddialarının gerçek olmadığı, bugün katılması planlanan bir açılışa online olarak ofisinden bağlanacağı duyuruldu.  Kimse bu konuda merak içinde olanlara kızma, eleştirme hakkına sahip değil.

“Bir Cumhurbaşkanının sağlık durumu, o toplumu da hatta bazen dünyayı da ilgilendirir” hatırlatmasında bulunan Altaylı, “Hele hele demokrasilerde, seçmenlerin bunu bilme hakkı kutsaldır. Bu yüzden ABD başkanları ile ilgili böyle bir sağlık konusu olduğu zaman Trump örneğinde olduğu gibi hemen sağlık raporu halkla paylaşılır.  Bunu merak etmek suç değildir.  Demokratik hak ve demokrasinin gereğidir.  Hele bir de seçime 17 gün kalmışsa. Daha da önemlidir.  Cumhurbaşkanı'nın rahatsızlığın önemsiz bir soğuk algınlığı olduğunu umuyor, kendisine bir kez daha şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU