Ekrem İmamoğlu Gaziantep'ten seslendi: Göreceksiniz Tayfun Kahraman da özgür olacak, mülteciler de gidecek, adalet de gelecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; Gaziantep'te yaptığı konuşmada kendi iktidarlarında kimsenin ülkeye elini kolunu sallayarak giremeyeceğini söyledi

Fotoğraf: ANKA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep’te yaptığı konuşmada; 15 Mayıs'ta Gezi davasından tutuklu Tayfun Kahraman'ın ve arkadaşlarının özgür olacağını söyledi.

"Masum insanların hayatlarıyla oynadılar. Bakın benim yol arkadaşım, bugün bir yılını doldurdu, tek derdi güzel şehircilik olan ve bir parkın yok olmaması için mücadele eden Tayfun kardeşim ve arkadaşları bir yıldır hapiste; Tayfun Kahraman. 15 Mayıs'ta ona da özgürlük gelecek arkadaşlarına da" diyen İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim olduğumuz yerde..."

"Bize mercekle bakıyorlar. Tek bir açığımızı bulamadılar. Bulamazlar, çünkü yok. Bizim olduğumuz yerde usulsüzlük olmaz. Bizim olduğumuz yerde yetim hakkı yenmez. Bizim olduğumuz yerde iş vardır, icraat vardır, hizmet vardır, çözüm vardır. İstanbul bunu gördü, Ankara bunu gördü. 14 Mayıs'tan sonra Gaziantep de bunu görecek. 15 Mayıs'tan itibaren çok çalışacağız."

"Mülteci sorununu çözeceğiz"

Cumhuriyeti demokrasiyle, devleti de adaletle taçlandıracaklarını söyleyen İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"İlk adım; hak, hukuk, adalet. Onun mücadelesini vereceğiz. İşte dilimize işleyen bu talebin; hak, hukuk, adaletin temsilcisi Kemal Kılıçdaroğlu'nu 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı yapacağız. Bu ülkenin en kapsamlı siyasi uzlaşmasını gerçekleştirmiş olacağız. Mülteci sorununu da biz çözeceğiz. Gaziantep'te de biz çözeceğiz, Kilis'te de Osmaniye'de de biz çözeceğiz. Göreceksiniz; bu ülkeye elini kolunu sallayarak girilme biçimini ortadan kaldıracağız."

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU