Bahçeli: Hiç kimse merak etmesin, enflasyon çıktığı gibi inecektir, hayat pahalılığı son bulacaktır

Bahçeli, enflasyon ve hayat pahalılığına karşı güvencenin Cumhur İttifakı olduğunu söyledi

Fotoğraf: MHP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hiç kimse merak etmesin, enflasyon çıktığı gibi inecektir, hayat pahalılığı son bulacaktır” dedi.

Bahçeli, Nevşehir’de düzenlenen “14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende” temalı açık hava toplantısında konuştu.

“Dev uyandı”

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geçmişten kopuş değil, bilakis tarih, kültür ve medeniyet mirasımızı çok daha güçlü bir şekilde sahiplenme ve geleceğe taşıma kararlılığıyla eklemlenip birleşti” diyen Bahçeli, “Temsilde adalet, yönetimde istikrar çok şükür sağlandı ve sağlam bir zemine kavuştu. Türkiye eskisinden çok daha muktedir bir seviyeye ulaştı. Cumhuriyet’in ilk 100 yılından çıkarılan ders ve sonuçlarla yeni yüzyılın eşiğinde Türk ve Türkiye Yüzyılının vizyonu belirlendi, yol haritası çizildi. Hamd olsun dev uyandı ve ayağa kalktı. Bu başarı cumhurun başarısıdır. Bu başarı Cumhur İttifakı’nın hissesine düşen onur payesidir. Bilinmelidir ki, Türkiye geriye sarmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Alayının ana gayesi parlamenter sisteme geri dönmek”

“CHP’den İYİ Parti’ye, Deva’dan Gelecek Partisi’ne, HDP’sinden diğer sol, marjinal ve bölücü partilere kadar alayının ana gayesi Parlamenter Sisteme geri dönmektir” diyen Bahçeli şöyle devam etti:

İYİ Parti Başkanı, 22 Nisan 2023 tarihinde Ankara’da aynen demiş ki: “Koalisyon hükümeti faydalıdır. Devletin hafızası gitmiştir.” Umudunu koalisyon hükümetlerine bağlayan bir siyaset anlayışından hayır gelmez. Ortaklık kuran partiler arasında çatışma ve çekişmelerle ülkemizi kilitleyen koalisyon hükümetlerini övmek akılsızlık ve aymazlıktır. Türkiye ne çekmişse bu arızalı kafalardan çekmiştir. Bu sancılı kafalar istikrara muhaliftir. Bu sakat mantık sahipleri milletimizin huzur, güvenlik ve refah beklentisine hepten mugayirdir. Devletin hafıza kaybına uğradığı söylemek ise katmerli bühtandır. Böylesi siyasi zihniyetlerin derdi koltuktur. Başbakan olacağım propagandasıyla FETÖ projesinin gönüllü temsilcisi olanlar, geldiğimiz bu aşamada kendi partisinde ne ülkücü bırakmış, ne de milliyetçiye tahammül etmiştir. Hepsini birden dışlamış, kapının önüne koymuştur. Muhataplarını uyarıyorum, devletin hafızası canlıdır. Türk devlet felsefesinin 2500 yıllık hafızası saat gibi çalışmaktadır. Devlet nedir bilmeyenler, millete yürekten bağlılık hissetmeyenler, siyasi hayatını çıkarcılıkla örtüştürenler Nevşehir’in yüzüne bakamaz, Nevşehir’in takdir ve teveccühüne layık olamaz.

“Bunlar sabah başka akşam başkadır”

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun tek bir projesi, tek bir hazırlığı, geleceği kuşatan parlak tek bir vizyonu olmadığını savunan Bahçeli “Kılıçdaroğlu iflas bayrağını çoktan çekmiştir. Kazanamayacak adaylarını kazandırmak için oturduğu masadan kumar masası diyerek önce kalkan, sonra tıpış tıpış tekrar geri oturan ve milleti kandıran İYİ Parti başkanı ve yönetimi iyice çuvallamıştır” dedi.

Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:

Bunlara güven duyulamaz. Bunlara itibar edilemez. Çünkü bunlar sabah başka, akşam başkadır. Dün dediklerini bugün yalanlayan, bugün söylediklerini de gelecekte çiğneyecek olan ilkesizler güruhu zillet ittifakında buluşmuştur. Bölücü terör örgütü PKK Kılıçdaroğlu’nun havarisi ve destekçisidir. Mehmetlerimize kurşun sıkan katiller Kılıçdaroğlu’nun yanı başındadır. FETÖ’cüler, bölücüler, dünün ali diboları, Türk düşmanları, emperyalizmin piyonları CHP ve İYİ parti listelerinde milletvekili adayı olarak gösterilmişlerdir. Kılıçdaroğlu eroinmanlardan, esrarkeşlerden temiz para alacağını iddia ediyor. Kılıçdaroğlu ve siyasi kadrosu utanmadan, sıkılmadan ABD’yi tatmin edeceklerini açıklıyor. HDP’nin kayyum partisi, PKK’nın maske takmış yeni oluşumu Yeşil Sol Parti Kılıçdaroğlu’nu alkışlayıp arkasında duruyor. Küresel düzeyde faaliyet gösteren düşünce kuruluşlarının sözcüleri, eli kalem tutan gayri milli sefiller, sözde aydınlar, yerli ve yabancı kiralık gazeteciler, haçlı beslemeleri, Mondros artıkları, Sevr hayranları, mütareke lobisi, müzakereci çevreler Kılıçdaroğlu’na şakşakçılık yapıyor. Onların zalim efendileri varsa, bizim asil milletimiz vardır.

“Enflasyon çıktığı gibi inecektir”

MHP lideri, “Hiç kimse merak etmesin, enflasyon çıktığı gibi inecektir, hayat pahalılığı son bulacaktır” diyerek, güvencenin Cumhur İttifakı olduğunu belirtti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU