Erkek satranççı kılık değiştirip kadınlar kategorisinde yarıştı

Yürüyüşü ve ayakkabısı ele verdi

Disiplin cezası verilecek satranççı, dünyada 96375. sırada (Chess Kenya)

Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen satranç turnuvasında bir erkek, kılık değiştirip kadınlar kategorisinde yarıştı. Stanley Omondi adlı satranççı, 6-10 Nisan'daki Kenya Açık Satranç Şampiyonası'na Millicent Awuor ismiyle kayıt yaptırdı

Kenya Satranç Federasyonu Başkanı Benard Wanjala, Omondi'nin kayıt esnasında tek kelime etmediğini ve adını bir kağıda yazdığını söyledi.
 

Stanley Omondi
Wanjala, Omondi'yi kınadı (Chess Kenya)


Turnuvanın başhakemi Antony Kionga, satranççının muhafazakar bir Müslüman olduğunu düşündüklerini ve bu yüzden temkinli davranarak ilk başta müdahale etmediklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Omondi, art arda iki galibiyet alınca görevlilerin dikkatini çekti. Zira yendiği isimler arasında Kenya'nın eski şampiyonu Gloria Jumba da vardı. Omondi'nin yürüyüşü ve ayakkabıları da görevlilerde şüphe uyandırdı. 

Bunun ardından ayrı bir odaya alınan Omondi, üniversite öğrencisi olduğunu ve paraya ihtiyaç duyduğunu söyledi. Satranççı "Yaptıklarımdan çok pişmanım" dedi.

Sporcu, 42 bin dolarlık ödül havuzuna sahip turnuvadan atıldı. Turnuvada erkekler birincisine 7 bin 500 dolar, kadınlar birincisine 3 bin 750 dolar verildi.

 

Independent Türkçe, Chess.com, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU