Erdoğan, Beştepe iftarında Kılıçdaroğlu'na yüklendi: Bay Kemal ve yavrucukları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde bölgede görev alan belediyeler, arama kurtarma ekipleri ve depremzedeler ile bir araya geldiği iftar programında konuştu

Fotoğraf: AA

'Depremde devlet yoktu' diyenleri mahşere havale ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Felaket bölgesine yardım etmek, depremzedelere yardımcı olmak yerine sosyal medyadan devletin kurumlarına iftira atanları maşeri vicdana havale ediyoruz. AFAD, depremin ilk anından itibaren her şeyiyle bölgede yerini aldı. Kimin istismar siyaseti yaptığı ortaya çıktı. Koltuk kavgası yapanları ne tarih unutur ne de millet affeder. Daha cenazelerimiz bile kaldırılmadan koltuk kavgasına tutuşanları ne tarih unutacaktır ne de milletimiz affedecektir.

Enkaz kaldırma çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kalıcı konutlarımızı yoğun şekilde inşaatlar devam ederken, 1 yıl içerisinde tamamlama vaadimiz var. Bayrama kadar köy evlerinin bir kısmını teslim edeceğiz. Bunlarla beraber deprem bölgesinde çadır kentler kurduk. Konteyner kentler kurduk. Prefabrik konutlar kurduk. Bunlar rasgele olan işler değildi. Biz bunları ispat etmiş iktidarız. Bunları Van'da, Elazığ depreminde ve İzmir'de gösterdik. Nasıl söz verdiysek, konutları teslim ettik. Bu sözlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. Bizim derdimiz başka. Yaralılarımızı aynı zamanda KYK yurtlarında da barındırıyoruz. İstiyoruz ki, kimse benim halim ne olacak demesin.

Bay bay Kemal denilen zat ve onun yavrucukları 'Online sistemle üniversite eğitimi olmaz' dediler. Kovid'de bu işi yapmadık mı? 2 yıl boyunca. Şimdi işimiz Kovid'den daha beter. Kardeşlerimizi acil olarak aç açık bırakmayacağız dedik. Biz dertliyiz. 850 bin yurtlarda iskan edebileceğimiz imkanımız var. Herkes de bundan memnun kaldı. Milletimizin tüm imkanları devletimizin tüm kurumlarıyla ilk andan itibaren deprem bölgesine koştuğuna şahit olduk. Devlet burada. AFAD bu işler için kuruldu. İlk andan itibaren her şeyiyle bölgede yerini aldı. 'Su yok' dediler. Biz her şeyi söyledik. Kullanma ile içme suyunu birbirine karıştırmayın dedik. İçme suyu için binlerce TIR gönderdik. Çadırlara girdiğimde görüyordum, blok blok su bidonları. İftiranın sonu yok. Kötü söz sahibinindir. Kimin milletinin derdiyle dertlendiği, kiminin istismar peşinde koştuğu ortaya çıktı. Koltuk kavgasına tutuşanları ne tarih unutacaktır ne milletimiz affedecektir."

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU