Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi: Putin'in en çok korktuğu kişi Hillary Clinton

Pelosi, Demokrat meslektaşının Putin konusundaki "netliği ve duruşunun", Rusya Devlet Başkanı'nın en çok korkutuğu kişi olmasına yol açtığını söyledi

(J. Scott Applewhite/AP)

Nancy Pelosi'ye göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, en çok Hillary Clinton'dan korkuyor.

Eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, Putin'in, Clinton'ın 2016 seçim kampanyasına Amerikan demokrasisini desteklediği için müdahale ettiğini öne sürdü.

Bu yorumları Pelosi, pazartesi günü Columbia Uluslararası ve Halkla İlişkiler Okulu'nda "küresel siyaset, ulusal güvenlik ve demokrasinin gerilemesi" üzerine konuşurken yaptı.

Pelosi, "[Putin'in] arkasına dönüp yasadışı yollarla kampanyasında Clinton'a karşı çıkmasını sağlayan şey onun netliği ve duruşuydu" dedi.

Vladimir Putin demokrasimize müdahale etti çünkü Hillary Clinton, Rusya'daki demokrasi eksikliği açısından en çok korktuğu kişiydi.

Clinton daha önce Pelosi'yi övmüştü.

Eski ABD başkan adayı ve Dışişleri Bakanı, geçen yıl CNN'e yaptığı açıklamada Pelosi'nin ABD siyasetindeki "en cesur" kadın olduğunu ve kendi değerleriyle idealleri için mücadele ettiğini söylemişti.

 Nancy Pelosi'nin halihazırda siyasetteki en cesur kadın olduğunu düşünüyorum.

Clinton onu, hayatını kaybetmiş Kraliçe II. Elizabeth'le de kıyaslamıştı.

Eski Dışişleri Bakanı, "O her türlü kargaşa ve zorluk içinde (bir benzetme yapmak gerekirse Kraliçe gibi) her gün uyanıp o yüksek topuklu ayakkabılarıyla kıyafetlerini giyip kuvvetle inandığı değerler ve idealler için mücadele etmenin ne demek olduğunu gösterdi" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Clinton, kısa süre önce Columbia Üniversitesi'ne küresel ilişkiler alanında profesör ve bir projenin başkanı olarak katıldı.

Barack Obama yönetiminde görev yapan Clinton, Rusya'nın seçimlere müdahalesine ilişkin bir soruşturmaya yol açan 2016 ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump'a karşı adaylığını koymuştu.

Clinton, seçim gününe iki haftadan az süre kala anketlerde açık ara önde olmasına rağmen Trump'a karşı kaybetmişti.

Başkanlık seçimlerinin ve sonrasında ortaya çıkan müdahale iddialarının ardından ABD istihbarat kurumları, Rus firmalarının en az 21 eyalette seçmen kayıt sistemlerini hedef aldığı ve seçmenlerin kişisel bilgilerini çalarak hem Demokrat yetkililer hem de Clinton için olumsuz propaganda yaptığı sonucuna varmıştı.

Putin'i öven Trump, Rusya Devlet Başkanı'nın seçim sürecine müdahale ettiği yönündeki iddialarla ilgili şüphelerini dile getirmişti. Trump 2018'de Reuters'a, "İstihbaratçılarıma büyük güven duyuyorum ama size şunu söyleyeyim ki Başkan Putin bugün iddiaları son derece güçlü ve kuvvetli bir şekilde reddedetti" demişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU