Müftüoğlu'ndan "seccade" açıklaması: Kılıçdaroğlu'nun bir dahli yoktur

Adalet eski Bakanı Müftüoğlu, “Şu an ülke olarak içinde bulunduğumuz; ekonomik, sosyal ve siyasal problemlerin üzerini ne yazık ki seccadenin boyutu örtmeye yetmiyor” dedi

Fotoğraf: Twitter 

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iftar sonrası seccade üzerinde çekilen ve tartışma yaratan fotoğrafıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu; konunun art niyetli insanlar tarafından gündem yapıldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müftüoğlu “Zaruri Bir Açıklama” başlıklı açıklamasında “31 Mart 2023 tarihinde sayın Kemal Kılıçdaroğlu için İstanbul Platformu olarak vermiş olduğumuz iftar sonucunda meydana gelen seccade hadisesini maalesef art niyetli insanlar gündem konusu yapmıştır. Bu olayın oluşumunda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir dahli olmadığı gibi, olay bir ihmal sonucu gelişmiştir” dedi.

"Ülkemin hali, pürmelali"

Bazı medya organlarının art niyetli yayınlar yaptığını belirten Müftüoğlu, “Bu medya organları mal bulmuş mağribi gibi sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve bize de insafsızca saldırmıştır” yorumunu yaptı. Müftüoğlu’nun açıklaması şu ifadelerle devam etti:

Seccadeyi gündeme getirenler, konuştuklarında ve yazdıklarında samimi olsalardı, uzun süredir devam ede gelmekte olan; yalandan, yolsuzluktan, yandaşlıktan, liyakatsizlikten ve adaletsizlikten bahsetselerdi belki daha inandırıcı olurlardı.

İstanbul Platformu olarak verdiğimiz iftarlar, yıllardan beri devam ede gelmektedir. Büyük ekseriyetle de parti genel başkanları programlara katılmış ve konuşmalarıyla; birleştirici ve hoşgörülü bir ortamın gelişmesine vesile olmuştur. Yapılan son iftar da bunun devamıdır.

Bu olayın gelişmesinde ihmalin olduğu bellidir, kasıt yoktur ve söz konusu da değildir.

Siyasi ve ahlaki anlayış ile bağdaşmayan, algıya dayalı operasyonların tamamı gerçek dışıdır ve maksatlıdır.

Sonuç olarak, bir kere daha ifade edelim ki, şu an ülke olarak içinde bulunduğumuz; ekonomik, sosyal ve siyasal problemlerin üzerini ne yazık ki seccadenin boyutu örtmeye yetmiyor.

Sözlerimi İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin bir açıklamasıyla bitirmekte fayda görüyorum.

"Bir gurup küfeli, Ebu Hanife'ye sordu: seccadeye bulaşan sivrisinek kanı namazı ifsat eder mi?

Ebu Hanife öfke ile "Hüseyin'in kanını dökmüşsünüz şimdi de seccade de ki sivrisinek kanını mı dert ediyorsunuz.?”

Ülkemin hali, pürmelali...

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU