Kılıçdaroğlu: Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen getireceğiz

Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu Trabzon'da yaptığı açıklamada "Gerçek milliyetçi arıyorsanız o da biziz" diye konuştu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Millet Buluşması" için Trabzon’u ziyaret etti.

Trabzonlulara hitap eden Kılıçdaroğlu, "Allah nasip eder Cumhurbaşkanı seçildiğimde Kurban Bayramı'nda emeklilerin hesabına 15 bin lira yatacak. 5'li çeteye, uyuşturucu baronlarına para var, emekliye gelince yok. 418 milyar doları alacağım bu milletin cebine koyacağım" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trabzon’da güçlü bir milliyetçi damarı olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu "Gerçek milliyetçi arıyorsanız o da biziz. Bayrağımızı indirdiler Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdılar. Türbeyi vatan toprağına geri götüreceğim, şanlı bayrağımız orada dalgalanacak. Toprağını terk eden adamdan milliyetçi olmaz” ifadelerini kullandı.

Türkiye nasıl şahlanacak, bütün dünya görecek

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Bay Kemal'in sözü var; o dolarla ihalelerin tamamını Türk Lirası'na çevireceğim. Bizim milliyetçiliğimizi Saraydakiler değil bütün dünya bilecek. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen getireceğiz. Trabzon bir dünya şehri, Trabzon'un görkemli bir tarihi var. Yeşili ve mavisi ile bütün dünyanın ilgisini çeken bir kent. Ama Trabzonlunun geliri bin 300 dolar düştü. Mustafa Kemal'in hayalini 100 yıl sonra gerçekleştireceğiz. demir yolunu Gürcistan'a kadar gerçekleştireceğiz. Sadece Trabzon değil bütün Karadeniz görecek. Sanıyorlar ki Ekrem İmamoğlu'nu yeriz. Sakın böyle bir şey yapmayın! Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır, size yedirmeyeceğiz. Kul hakkı yiyen taraftan olmayan. Türkiye nasıl şahlanacak, bütün dünya görecek.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU