CHP’den Demet Akalın için savcılara çağrı

CHP’li Tanal: Cumhurbaşkanı hakkında da suç ve suçluyu övmekten soruşturma açılması gerekiyor

Fotoğraf: AA

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul-İzmir otoyolunu 2 saatte geçtiğini söyleyen şarkıcı Demet Akalın’ın hız sınırını aştığını öne sürdü. Tanal, savcıları Demet Akalın hakkında işlem yapması için göreve çağırdı.

Demet Akalın, fiyatı eleştirilere sebep olan İstanbul-İzmir otoyolunu kullandıktan sonra sosyal medya hesabında bir paylaşım yaptı. Paylaşımda “2 saatte dünya yol geldik, dümdüz yol! Pahalı dendi de İtalya’da otobanlar adım başı para. Sadece bilginize” yazdı. Akalın, bir sonraki paylaşımında da “Yeni yol mis” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akalın’ın bu mesajının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan şarkıcıya bir teşekkür telefonu açtı.

Akalın, Erdoğan’ın kendini aramasının ardından “3 gün üst üste rüyamda gördüm cumhurbaşkanımızı. Hafif bir şok oldum arayınca” yorumu yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Akalın’ın 426 kilometrelik otobanı 2 saatte gidebilmesinin ancak hız sınırını aşmasıyla olabileceğini söyledi. Tanal, “Karayolları Yönetmeliği’nin hız kurallarını düzenleyen 100. maddesini ihlal etmiş oluyor” derken şu ifadeleri kullandı:

Trafik kurallarını ihlal eden, kanunu dinlemeyen birisine, Cumhurbaşkanı da nasıl oluyor telefonla arayıp teşekkür eder? Cumhurbaşkanı hakkında da suç ve suçluyu övmekten soruşturma açılması gerekiyor.

Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle hayata geçirilen İstanbul ve İzmir arasını 3.5 saate düşürdüğü öne sürülen yol geçen günlerde Erdoğan tarafından açılmıştı. Gidiş dönüş ücretinin yaklaşık 512 lira tuttuğu yol, gazeteci Timur Akkurt tarafından denenmiş ve yolculuk yaklaşık 5 saat sürmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU