İmamoğlu ve Yavaş, Akşener ile görüştü: Önümüzde seçim var, ayrılığa tahammül yok

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, başkanların Akşener ile görüşmesine ilişkin, "Genel başkanımız, her iki başkanımıza seçilecek cumhurbaşkanının yetkili iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletti" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan sert suçlamalarla ayrıldığı konuşmasında cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi’ne gitti.

Akşener ile bir görüşme gerçekleştiren iki başkan, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmamoğlu açıklamasında, "Değerli Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye'mizin özellikle depremle birlikte yaşadığı zor günlerde milletimizin geleceği açısında altılı masanın stratejisinin varlığının önemimin bilincindeyiz" dedi.

Yavaş da “Bizler Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıyız. Masada yaşananları seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, ayrılığa tahammül yok” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Zorlu'dan açıklama

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, başkanların Akşener ile görüşmesine dair kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi:

Genel başkanımız yeni bir kuşatıcı öneri oluşturdu. Genel başkanımız, her iki başkanımıza seçilecek cumhurbaşkanının yetkili iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletti.

Zorlu, Akşener’in Millet İttifakı toplantısına katılıp katılmaması konusunda “Katılacağını umuyoruz” dedi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU