Putin'in gizli sarayı: Bir sevgili ve çocuklar

Ormanın içindeki cumhurbaşkanlığı sarayının inşası, 2000'lerin başında Putin'in iktidara gelmesinden hemen sonra başladı. Putin, yapının St. Petersburg'daki saraylara benzer olmasını istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2004'te Rus jimnastikçi Alina Kabayeva'nın yanında / Fotoğraf: Reuters

Bağımsız Rus medya grubu Proekt tarafından yapılan yeni bir soruşturma, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve sevgilisi eski jimnastikçi Alina Kabayeva'nın Moskova'nın 250 mil kuzeybatısındaki Valdai ormanındaki bir sarayda, gözlerden uzakta, çocukları ile birlikte yeşil bir hayat yaşadıklarını iddia etti.

İngiliz Daily Mail gazetesinin de yayımladığı soruşturmada, reşit olmadıkları için çocuklara ilişkin herhangi bir bilginin açıklanamayacağı belirtildi.

Ancak gazeteye göre, rapor içinde yer alan bilgiler Ortaçağ tarih kitaplarından kopyalanmış gibi görünüyordu.

Putin ve sözde sevgilisinin Valdai Ormanı'ndaki sarayı, Rus ileri gelenlerinin konutlarıyla çevrili, FSO tarafından korunan ve medya grubunun ilk kez iç fotoğraflarını elde edebildiği gizli bir yerdi.

Daily Mail, soruşturmadan alıntı yaparak, ormanın içindeki ana sarayın inşasına, 2000'lerin başında Putin'in iktidara gelmesinden hemen sonra başlandığını ve bunun St. Petersburg'daki saraylara benzer olmasını, yani Rus çarlarının saraylarına benzer lüks bir tarzda inşa edilmesini istediğini aktardı.

Bu sarayın hanımı, 2013 yılında Putin'den resmen boşanan eski First Lady olan Ludmila idi.

Anlaşılan Putin'in buraya sevgisi bitmemiş ve yeni sevgilisini de saraya getirmiş.
 

Vladimir Putin'in Valdai Gölü'ndeki sarayı, yolsuzlukla mücadele aktivistlerinin yerini dünyaya açıkladığı 2021 yılına kadar gizlilik içinde kaldı.jpg
Vladimir Putin'in Valdai Gölü'ndeki sarayı, yolsuzlukla mücadele aktivistlerinin yerini dünyaya açıkladığı 2021 yılına kadar gizlilik içinde kaldı

 

Raporda, Putin'in daha sonra 2020'de Kabayeva ve çocukları için altın saraydan 800 metre uzaklıkta yeni bir ahşap saray inşa edilmesi emrini verdiği belirtildi.

2021'de yeni yapı için bir tekne iskelesi inşa edildi. Yapı, 28 hektarlık bir arazi üzerine kurulmuş devasa bir klasik bahçeye sahip.

Putin'in altın sarayı ile sevgilisinin sarayı arasında, içinde solaryum, 25 metrelik yüzme havuzu, buhar odası, masaj, sauna, masaj banyoları bulunan devasa bir kaplıca var.

Rapor, çocukların o bölgeye kalıcı olarak yerleştiğini doğruladı.
 

2.jpg
Kaplıcada solaryum, 25 metrelik yüzme havuzu, buhar ve masaj odası, sauna ve masaj banyoları bulunmaktadır / Fotoğraf: Navalny.com

 

Yine Daily Mail'in haberine göre 2020 ve 2021 yazında eski bir helikopter pisti üzerine küçük bir karting pisti inşa edildi.

Ayrıca konutun yanına 2016-2020 yılları arasında ormanın derinliklerine sarı ve mavi, büyük bir çocuk oyun alanı yapıldı.

Rapora göre, bu konuta gitmek için Putin özel tasarlanmış zırhlı trenini kullanıyor. Bu amaçla göl kenarındaki evinin yakınında gizli ve korumalı bir istasyon inşa edilmiş.

Soruşturmaya ekli uydu görüntülerine göre Putin için Moskova yakınlarındaki Soçi ve Novo-Ogaryovo'daki konutunda benzer özel istasyonlar inşa edildi.
 

3.jpg
Kaplıcanın içi / Fotoğraf: Navalny.com

 

Önceki raporlar, Pantsir-S1 hava savunma sisteminin Putin'in Ukrayna'yı işgalinden sonra Valdai Gölü'nün kuzeybatısındaki Yashirovo köyüne kurulduğundan bahsetmişti.

Rapor, cumhurbaşkanının sevgilisi Kabayeva'nın, tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir ekibe sahip olduğunu ortaya koydu.

Rapora göre Putin, Alina Kabayeva ve çocukları için her türlü lüksü sağlarken, gizli servis bu ailenin varlığını ülkenin geri kalanından saklıyor.
 

4.jpg
Saray tüm refah standartlarına sahiptir / Fotoğraf: Navalny.com

 

Rusya cumhurbaşkanının mali ayrıntılarına değinen raporda, Vladimir Putin'i zenginleştirmeye yönelik çok aşamalı bir planın kilit unsuru olduğu söylenen "karanlık bir Kıbrıs şirketinden" yararlandığı da iddia edildi.

Bu şirketin sahibiyle ilgili eldeki tek şey, dikkatleri Putin'in kendisinden başka yöne çekmek için bir başkan figürü ortaya koyması.

Raporda geçen şu ifadeler oldukça dikkat çekici:

Başkan parayı o kadar çok seviyor ki, devlet başkanı olarak, savaşması gereken Rusların ahlaksızlıklarından bile milyonlar kazanmayı başardı.


Putin'e çalışan inşaat firmasının tamamladığı işler arasında Putin'in Karadeniz'de bulunan Gelencik'te 1 milyar sterlin (1,22 milyar dolar) değerindeki uçurumun tepesindeki malikanesi ve Kabayeva'nın Soçi'deki Royal Park apartman kompleksindeki çatı katı yer alıyor.

Rapor, bu dairenin "Rusya'nın en büyüğü" olduğunu ve bir yüzme havuzu, sinema, açık veranda ve özel bir helikopter pisti içerdiği bilgisini verdi.

Rapora, Putin ve Kabayeva ile gizli çocukların varlığını kanıtlamak amacıyla, Putin'in 2019'da Moskova'ya yaptığı ziyarette çocuklarından birinin doğumuna yardım eden İsviçreli bir sağlık ekibinin fotoğrafları da eklendi.

DAHA FAZLA HABER OKU