DSP Genel Başkanı Aksakal: Mevcut imar mevzuatı, kentlerde adeta bir soygun düzeni yaratmıştır

Aksakal, “Bu düzen kesinlikle değiştirilmeli, rüşvetler, yolsuzluklar, yandaş kayırma dönemine son verilmelidir. Sağlıklı yapılaşmanın önü açılmalıdır” dedi

Fotoğraf: AA

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, deprem bölgesi ziyareti kapsamında partisinin Adana İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşanan büyük deprem felaketinin, ülkedeki kentleşme politikalarının iflas ettiğinin göstergesi olduğunu belirten Aksakal, "Ölümlerin sebebi, doğal felaketler değil, insan eliyle yapılmış kentlerdir, binalardır. Bu korkunç ve korkunç olduğu kadar bilimsel kriterlerden uzak kentleşme modelinden derhal vazgeçilmelidir. Aksi takdirde, Türkiye'yi daha büyük felaketler, daha büyük yıkımlar bekliyor" ifadelerini kullandı.

Depremin sonuçlarının mevcut imar planlama yaklaşımının yanlış olduğunu gösterdiğini söyleyen Aksakal, şöyle konuştu:

Mevcut imar yasasına göre kurulan kentlerin, son yıllarda meydana gelen doğal felaketleri önleyecek bir yaklaşımda olmadığı çok kesin biçimde ortaya çıkmıştır. Bu planlama modeli, bu imar yasası çağdaş ve sağlıklı yeni bir kent yasası ile derhal değiştirilmelidir. Mevcut imar mevzuatı, kentlerde adeta bir soygun düzeni yaratmıştır. Bu düzen kesinlikle değiştirilmeli, rüşvetler, yolsuzluklar, yandaş kayırma dönemine son verilmelidir. Sağlıklı yapılaşmanın önü açılmalıdır. 'Kendine Yeterli Kentler' dönemi derhal başlatılmalıdır.

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU