ABD Kongre baskını öncesinde polisin Proud Boys liderine bilgi sızdırdığı ortaya çıktı

Mesajlarda Shane Lamond'ın, polisin yakalama emri çıkarabileceğini belirterek "Enrique" Tarrio'yu uyardığı görüldü

(Noah Berger/AP)

Bir polis memurunun, kolluk kuvvetlerinin iç bilgilerini 6 Ocak'taki Kongre ayaklanmasından önceki haftalarda Proud Boys liderine sık sık aktardığı bir ABD mahkemesinde belirtildi.

Çarşamba günü Henry "Enrique" Tarrio ve 4 işbirlikçisinin yargılandığı davada jüri üyelerine, Washington DC Polis Departmanında istihbarat görevlisi olarak çalışan Shane Lamond'la Tarrio arasındaki bir dizi özel mesaj sunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

25 Aralık 2020'de Lamond, Tarrio'ya polis memurlarının yakalama emri çıkarabileceği uyarısında bulunarak Metropoliten polis dedektiflerinin kendisinden Proud Boys üyesini teşhis etmesini istediğini söylüyor.

Gözaltına alındığı gün Tarrio diğer Proud Boys liderlerine mesaj göndererek "Yakalama emri az önce imzalandı" diyor.

Proud Boys üyesi, ABD Kongre ayaklanmasından sadece iki gün önce Washington'da gözaltına alınmış ve Aralık 2020'deki bir protesto sırasında siyahların gittiği tarihi bir kiliseden alınan Siyahların Hayatı Değerlidir pankartını yaktığı gerekçesiyle kedisine yasal suçlama yöneltilmişti.

Ayaklanmalar başlamadan önce hapisten çıkarılan Tarrio'nun 6 Ocak'ta Washington'da olmadığı bildirildi.

FBI özel ajanı ve ABD yönetimi tanığı Peter Dubrowski, Adalet Bakanlığı savcısı Conor Mulroe'nun mesajlar hakkındaki sorusu üzerine, kolluk kuvvetlerinin iç bilgileri bu şekilde ifşa etmesinin normal görüldüğü bir durumu "hiç duymadığını" söyledi.

Tarrio'nun avukatı Sabino Jauregui, diğer mesajlara göre Proud Boys'un ulusal başkanının rutin olarak polisle işbirliği yaptığını ve protesto için Washington'a gelen Proud Boys gibi grupları izlemekle görevli olan Lamond'la yararlı bilgiler paylaştığını ifade etti.

Jauregui, savcıların "[Lamond'ın] adına leke sürdüğünü" ve Tarrio'yla uygunsuz bir ilişki içindeki "yozlaşmış bir polis" olduğuna dair yanlış bir imada bulunduklarını söyledi.

Tarrio'nun avukatları ayrıca savcıları suçlayarak Lamond'a sessiz kalması yönünde zorbalık yaptıklarını belirtti. Avukatlar savcıların, Tarrio hakkındaki soruşturmayı engellediği için polis memurunun yargılanabileceğini söylediğini ifade etti.

Savcılar bu iddiayı reddetti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU