Mehmet Barlas: Fatih Altaylı'nın hazımsızlığı

“Çiller'e takıntılı bazı gazeteciler de hemen devreye girerek bir linç kampanyası başlattı”

Fotoğraf: YouTube, AA

Sabah yazarı Mehmet Barlas, eski Başbakan Tansu Çiller’i eleştiren Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya tepki gösterdi.

Altaylı, “Türkiye Tek Yürek" kampanyasına telefonla bağlanarak konuşma yapan ardından bağış miktarını açıklamadan yayından ayrılan eski başbakanlardan Tansu Çiller hakkında "Uzun uzun konuşup harçlığını bağışlayan bir öğrenci kadar bile olamadan beş kuruş bile bağış yapmadan telefonu kapatan Tansu Çiller’e teşekkürler. Nasıl bir karakter olduğunu biz anlatsak inanmazlardı. Kendi gösterdi" demişti. Tansu Çiller'e sosyal medyada eleştiriler yoğunlaşmış, Altaylı da daha sonra "Tansu Çiller tekrar aramış ve 1 milyon bağışlamış. Ya da zorunda kalmış mı desem…” şeklinde bir mesaj daha paylaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas da bugünkü köşe yazısında Altaylı’yı eleştirdi. Barlas’ın “Fatih Altaylı’nın hazımsızlığı” başlıklı yazısı şöyle:

Kampanyaya telefonla katılan eski Başbakan Tansu Çiller ise yayın esnasında bağlantı kesilmesi nedeniyle 1 milyon liralık bağışını açıklayamadı.

Çiller'e takıntılı bazı gazeteciler de hemen devreye girerek bir linç kampanyası başlattı. Bunların arasında Çiller'in 28 Şubat dönemindeki dik duruşunu hazmedemeyen, darbecilerin tetikçiliğini yapan apoletli gazeteciler vardı.

28 Şubat döneminin sembol isimlerinden Fatih Altaylı da sosyal medyadan Tansu Çiller'i hedef aldı. Candaş Tolga Işık da bu koroya katıldı. Daha sonra canlı yayında Tansu Çiller'in 1 milyon lira yardım yaptığı açıklansa da sosyal medya tetikçileri özür dilemedi.

Sonuç olarak rekor bağış kampanyası hem birlik ve beraberlik ruhu hem de depremzedelerin yaralarının sarılması açısından önemli bir başlangıç oldu. "Biz bu işin üstesinden geliriz" inancı toplumun geneline yayıldı. Daha önümüzde uzun bir yolumuz var. Allah yardımcımız olsun.

 

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU