Haluk Levent'ten "Protokol yok, devletten ayrı çalışıyor" iddialarına yanıt

Haluk Levent açıklamasında, "Yıllardır AFAD depolarında görev aldık. Deprem ve yangınlarda birlikte çok çalıştık. Daha da çalışacağız. Ayrıca yıllardır sürdürdüğümüz işbirliği protokolümüz var" dedi

Fotoğraf: Twitter

6 Şubat Maraş depremleri sonrası bölgede yardım çalışmalarına katılan AHBAP'tan, derneğe yönelik iddialara ilişkin açıklama geldi.

AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Protokol yok, devletten ayrı çalışıyorlar" ihtamlarına ilişkin şunları kaydetti:

Protokol yok devletten ayrı çalışıyor diyenler! Yıllardır AFAD depolarında görev aldık. Deprem ve yangınlarda birlikte çok çalıştık. Daha da çalışacağız. AFAD devleti Ahbaplar da STK olarak gönüllüleri temsil eder. Ayrıca yıllardır sürdürdüğümüz işbirliği protokolümüz var.

Haluk Levent paylaşımında ayrıca, AFAD ile imzalanan protokolün fotoğrafını da paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında AHBAP'ı hedef alarak, "Devleti kenara itip ahbap çavuş ilişkisiyle yardım toplanması, bu kapsamda paralel bir hat kurulması, devletin inandırıcılığını gölgelemektedir. Bizim nazarımızda itibar edilmemesi gereken bir yanlıştır. Hatay'da baraj yıkıldı yalanını sosyal medyada servis edenler afet bölgesinde neyin peşindedir. Devletin yetişemediği ne vardır da Ahbapçılar ve Babablacılar kanat çırpmaktadır? Bu sahtekarlar Türkiye televizyonlarında artık yer almamalıdır. Bindikleri dalı kestiklerini ne zaman anlayacaklardır?" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bugün yaptığı açıklamada "Zaten yardım kampanyası AFAD tarafından gerçekleştiriliyor. Bağış ayrı, yardım ayrı. Bizim birçok AFAD da dahil çalıştığımız sivil toplum, dernekler kendileri isterler, 'Bizi denetleyin, bağışçılarımıza karşı bir mahcubiyet içerisinde olmayalım' diye. Ama bunu istismar eden varsa da bu konuda devletle eş koşmaya çalışan varsa da elbette gereği yerine getirilir, getirilecektir" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU