Acun Ilıcalı'nın güvenlik danışmanı, bebeğini gözetlediği kameradan depremi gördü

Lemi Şanlı, Adana'ya ulaşabilmek için 12 saat araba sürmüş

Acun Ilıcalı'nın güvenlik danışmanı olan Birleşik Krallık yurttaşı Lemi Şanlı, deprem bölgesindeki yavrusunun sarsılmasını bebek kamerasından izledi. 

Şanlı, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 Mw büyüklüğündeki ilk deprem gerçekleştiğinde İstanbul'da olsa da eşi Victoria ve kız bebekleri Katelyn, Adana'daydı. 

Acun Ilıcalı'nın sahip olduğu İngiliz futbol takımı Hull City'nin temsil ettiği Hull kentinde yaşayan Şanlı, depremi bebek kamerasının yakaladığı görüntüde izlediğini söyledi. 

Hull Live internet sitesine konuşan güvenlik danışmanı şu ifadeleri kullandı: 

Eşim bebek kamerasının çektiği videoyu bana gönderip ne kadar korktuğunu söyleyince "Bir şekilde Adana'ya gitmem lazım" dedim. 

Videonun "kan dondurucu" olduğunu söyleyen Şanlı, eşini ve bebeğini Adana'dan çıkarmak için araba kiralayıp 12 saat sürecek bir yolculuğa başlamış:

Üç farklı yerde 20-30 aracı birbirine girmiş, cesetleri yerlere saçılmış halde gördüm. Korkunçtu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şanlı, Adana'ya vardığında kentin halini görünce şoke olmuş. Oradayken 15 binanın yıkıldığını gördüğünü söylüyor. Ailesini Mersin'e götüren güvenlik danışmanı, bazı benzin istasyonlarında benzin kalmadığını ve marketlerde ekmeğin tükendiğini belirtiyor. 

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 Mw büyüklüğündeki iki deprem sonucu Türkiye'de hayatını kaybedenlerin sayısı 21 bini aştı. Şanlı ailesi'nin Hull'da yaşayan dostu Ellie Priestley, Türkiye'deki depremzedelere bağış toplamak için aile adına bir GoFundMe sayfası açtı. Lemi ve Victoria, "düzgün bir para" topladıklarında depremzedeler için battaniye, bebek tulumu ve bebek bezi almayı planlıyor.

 

Independent Türkçe, ITV, HullLive

 

DAHA FAZLA HABER OKU