Sri Lanka'da eylemciler TOMA suyuyla kafalarını şampuanladı

Protestocular, polise inek dışkısı da fırlattı

Sosyal medyada protestocuları destekleyen bir Twitter kullanıcısı, "Yaratıcılık bir direniştir" yorumunu yaptı (Twitter / @Thusi_Kumar)

Sri Lanka'da protestocular, kendilerine müdahale eden TOMA'nın suyunu kullanıp şampuanla kafalarını yıkadı.

Tamil eylemciler, Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe'nin pazar günü Jaffna Üniversitesi'nde düzenleyeceği konuşmayı protesto etti.

Birleşik Krallık merkezli haber sitesi Tamil Guardian, ülkenin kuzeyindeki Jaffna şehrinde yaşanan gösterilerde, çevik kuvvetin barikatlar kurarak eylemcileri engellemeye çalıştığını ama başarısız olduğunu yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine güvenlik güçleri, kalabalığı dağıtmak için TOMA'lardan su sıkmaya başladı.  

Fakat göstericiler geri adım atmak yerine yanlarında taşıdıkları şampuanları çıkarıp, TOMA'ların sıktığı suyu kullanarak kafalarını yıkadı.

Ayrıca sosyal medyada paylaşılan bir videoda, eylemcilerin polise inek dışkısıyla karışık su fırlattığı da görüldü.

Tamiller, Hindistan'ın güneybatısında ve Sri Lanka'nın kuzeyinde yer alan etnik bir grup. Yaklaşık 22 milyon kişinin yaşadığı Sri Lanka'da Tamillerin nüfusu en az 3 milyon.

Sri Lanka, geçen yıl marttan beri büyüyen ekonomik kriz nedeniyle ciddi bir akaryakıt, temel gıda ve ilaç sorunu yaşıyor.
 


Eski Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, hükümet karşıtı protestoların ardından Singapur'a kaçmış ve 14 Temmuz'da e-postayla istifasını duyurmuştu.

20 Temmuz'da Parlamento'da yapılan gizli oylamada Rajapaksa yerine Ranil Wickremesinghe seçilmiş fakat kabinedeki değişiklik protestoların sonlanmasına yetmemişti.

Savunma Bakanı Yardımcısı Premitha Bandara Thennakoon, cuma günü yaptığı açıklamada, ekonomik kriz nedeniyle savunma harcamalarında kesintiye gidileceğini, 2024'e kadar mevcut asker sayısının 200 bin 783'ten 135 bine düşürüleceğini belirtmişti.

Toplam dış borcu 51 milyar doları aşan Güney Asya ülkesi, geçen yıl vadesi dolan yaklaşık 7 milyar dolarlık borcunu temerrüde düşürmüştü.

Sri Lanka yönetimi IMF'yle yürütülen görüşmeler sonucu 2,9 milyar dolarlık kredi ön anlaşmasına varmıştı.



Independent Türkçe, Tamil Guardian, NDTV

DAHA FAZLA HABER OKU