Kılıçdaroğlu, Roman buluşmasında konuştu: Bu ülkede yaşayan herkesin hakları var, hak istemede hepimiz eşitiz

"Romanların hakları uzun süre görmezden geliyor. Bir şeye inanmanızı isterim; adalet talebinde, hak talebinde bulunan herkesin yanında oldum, yanında olmaya da devam edeceğim."

Fotoğraf: CHP

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Konut Projesi ile Karabağlar’da yapacağı Orhan Kemal İlkokulu için düzenlenen temel atma törenlerine katıldı. Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki son durağı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir Roman Buluşması oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hepinize saygı duyuyorum"

Romanlar seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kendisini dinlemeye gelen Roman yurttaşlara şu sözlerle seslendi:

Bu ülkede yaşayan herkesin hakları var, hak istemede hepimiz eşitiz. Hak istediğiniz zaman adalet olur ama sessiz kalır, hak istemezseniz birileri gelir size hakkınızı teslim etmez. Hak istemek, adaleti istemek aynı zamanda mücadele etmek demektir. Aynı zamanda hak talebini yerine getirenlerin yanında durmak demektir. Güzel bir toplantı yapıyoruz, belki Türkiye’de ilk kez böylesine güzel bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Belediye başkanlarımız burada, 58 belediye başkanımız 58 ayrı bölgeden Roman kardeşlerimizi getirdiler buraya, Türkiye’de bir ilk.

Romanların hakları uzun süre görmezden geliyor. Bir şeye inanmanızı isterim; adalet talebinde, hak talebinde bulunan herkesin yanında oldum, yanında olmaya da devam edeceğim. Kimsenin inancı, kimsenin kimliği, kimsenin yaşam tarzı ayrımcılık nedeni olmamalıdır. Herkesin kimliğine, yaşam tarzına ve inancına saygı göstermek bütün siyasetçilerin ortak görevi olmak zorundadır. Bu görevi yapıyorum, hepinize saygı duyuyorum.    

"İstediğim sandığa gidince Altı Ok’un altına mührü basmanızdır"

Kılıçdaroğlu, Roman yurttaşların “Kemal Başkan” sloganlarına karşılık şunları söyledi:

Slogan gayet güzel ama ben sizden slogan beklemiyorum, sandığa gidince CHP’den yana tavır bekliyorum. Bakın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Roman milletvekilini CHP Meclis’e getirdi. Bu ne demektir? CHP, toplumun her kesimiyle yakından ilgilenen, her kesimin sorunlarına çözüm üreten bir parti demektir. O nedenle CHP’ye benim sahip çıktığım gibi en az siz de sahip çıkmak zorundasınız. Sloganlar güzel ama sizden istediğim sandığa gidince Altı Ok’un altına mührü basmanızdır.

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU