"TV100'de SADAT reklamı" tartışması... Kılıçdaroğlu: O az kalmış aklınızı alırım

Kanal, sorumlu kişilerin işten çıkarıldığını bildirdi

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV 100 ekranında 'Haftanın Panaroması' isimli programda Uğur Dündar'a konuk oldu. Program sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapısının önüne giderek “paramiliter bir kuruluş olmakla” ve “seçim güvenliğini tehlikeye sokacak girişimlerde bulunmakla” suçladığı SADAT'ın reklamı yayınlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından reklam çıktığı anın ekran görüntüsünü paylaşarak, "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medyada oluşan tepkiler üzerine Uğur Dündar Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok. Reklâm bölümü bir aydır kullanılan Sadat reklamını, yaklaşık üç saati bulan bizim programın yayınında sadece sekiz saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış. Ve tekrar ekrana getirilmemiş" ifadesini kullandı

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Turhan Çömez Halk TV'de yaptığı açıklamada reklamın görselindeki silahlı ve maskeli kişilere dikkat çekerek "Bu bir komplodur, bu bir kurgudur. Bu bir subliminal mesajdır. Kılıçdaroğlu'na 'Sen bizim kapımıza geldin dayandın ama biz güçlüyüz ve varız. Zannetmeyin ki sahadan elimizi çektik' mesajı verilmiştir. Bu ağır bir tahrik, ağır bir meydan okuma ve psikolojik bir operasyondur" dedi.

TV100'den açıklama

SADAT reklamının yayınlanmasına dairTwitter'dan açıklama yapan Tv100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer, hatanın reklam servisinin siyasi bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Değer şu ifadeleri kullandı:

Sadat geçtiğimiz ay bizim de içinde bulunduğumuz bazı kanallara 8 saniye uzunluğunda sınırlı sayıda alt bant reklam yollamış idi. Böylesine politik göndermeleri ve entrikal incelikleri bilmeyen reklam servisimiz Sadat reklamını zaman zaman programların içerisine koyarak görevini yapıyordu. Nitekim Sayın Uğur Dündar'ın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı programda 100'ü aşkın alt bant reklamın içine bu reklamı da yerleştirmiş. Yayın yönetim durumu fark ettiği an müdahalede bulundu.

Kanaldan yeni açıklama: İşten çıkarıldılar

TV100’ün kurumsal Twitter hesabından daha bir açıklama daha yapıldı. Açıklamada reklam müdürü ve yayın sorumlusunun işten çıkarıldığı bildirildi:

Kanalımız Tv100’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayını sırasında dikkatsizlik ve özensizlik sonucu yayına giren 8 saniyelik SADAT reklamı nedeniyle siyasi bir fırtına koparılmak istenmektedir.

Kanalımız Tv100, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Uğur Dündar ile birlikte bu olayın mağdurları arasındadır. SADAT yetkililerinin “Gol” diye attıkları ahlaka sığmayan Tweet’den yola çıkarak bir operasyona hedef olduğumuz ortaya çıkmıştır.

Bu nedenle Reklam Genel Müdürü ve yayın sorumlusunun çıkışı verilmiştir. Böylesi bir olayın tekrar etmemesi için de bütün önlemler alınmıştır. Üzgünüz.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU