Kılıçdaroğlu: İmamoğlu'nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz, bu yola girerlerse cehennemin kapılarını açarlar

Bostancı-Dudullu metro hattının açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu, İmamoğlu hakkında verilen hapis cezasını kararını eleştirerek, demokrasi vurgusu yaptı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan Bostancı-Dudullu Metro bugün törenle hizmete girdi. 

Açılış törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. 

Açılışta konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası kararını hatırlatarak, "Eğer bir kişi siyaseten halkın oyları ile seçilmişse, iktidara gelmişse, kentine hizmet ediyorsa o kişinin hakkını elinden alacak olan güç, ona o yetkiyi veren güçtür. Yani İstanbulludur" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

İstanbullunun iradesine ipotek konulduğu zaman, İstanbullunun ve 16 milyon insanın iradesine darbe vurulduğu zaman hep beraber, birlikte karşı çıkmak zorundayız. Görüşümüz, inancımız, kimliğimiz ne olursa olsun birlikte mücadele etmek zorundayız. O nedenle söylüyoruz; asla teslim etmeyeceğiz, Ekrem İmamoğlu’nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz. Söyledim; bu yola girerlerse cehennemin kapılarını açmış olurlar. Bu kadar sert, net ve erkekçe söylüyorum. 

Davutoğlu: Milletin kaderinde 6'lı masa olacak ve olmaya devam edecek

Törene katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da bir konuşma yaptı.

İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası kararı sonrası 6'lı masa liderinin Saraçhane mitingine katılmasını hatırlatan Davutoğlu, "Niye birlikteydik? İstanbullular 2019’da iki kez bir irade beyanında bulunmuşlar; bu aziz şehrin mührünü şehremini olarak sayın İmamoğlu’na vermişlerdi. Bu İstanbulluların iradesiydi. Kimse bu iradeyi beğenmiyorum diyemez. Kimse bu iradeyi tanımıyorum diyemez. Siyasi görüş farklılıklarımızı bir kenara koyarak Saraçhane’de bir ses yükselttik" diye konuştu.

Davutoğlu, dün gerçekleşen 6'lı masa toplantısını da hatırlatarak, "Bir oda da ama huzurla, nezaketle, karşılıklı saygıyla ve en önemlisi bu milletin derdiyle halleşerek bir gelecek perspektifi çizmeye çalıştık. Senaryolar ürettiler. 6'lı masa çökecek, bugün çökecek, yarın çökecek. İşte dün gösterdik ki sizin senaryolarda ne yazarsa yazsın, milletin kaderinde Altılı Masa olacak ve olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Akşener: Benim dokunulmazlığım yok, ben de "ahmak" dedim, buyur birader

Açılış töreninde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Açılış törenine, “Umarım bu iradenizi, bu soğuğa rağmen burada oluşunuzu bazıları görür. Bugün burada bir açılış için beraberiz ama normal bir açılış değil. Bu açılışlara gıcık olunduğu için arkadaşımıza yasak geliyor. ‘İstanbul gibi bir şehri nasıl alırlar’ dendi. Bu abidik gubidiklere hazır olmalıymışız, ama tedbirini almalıymışız. Tedbir alınca ne oluyormuş? Abiler gıcık oluyormuş, yere yapışıyormuş. 13 bin 500 oy farkını halledemediler, seçimi iptal ettiler. Sonra güzelim İstanbullu, 23 Haziran’da tam 805 bin farkla yeniden seçti. Ahmaklığa bakın. 13 bin 500 farkla seçilmiş belediye başkanı ile 805 bin farkla seçilmiş bir belediye başkanının gücü arasındaki farkı fark etmeyen ahmaklara bakın. Ondan sonra da ahmaklıklara ‘ahmaklık’ denildiği zaman kızıyorlar. Hadi, benim dokunulmazlığım yok. Ben de ‘ahmak’ dedim. Bekleriz, buyur birader" dedi.

Akşener şöyle devam etti:

Darbe dönemlerinde, sonrasında dahi yargının bu derece emir eri olduğu, o cübbelere düğmelerin dikildiği bir döneme hiç rastlamadık. Kazanmak zorundayız. Yargının bağımsız, korkusuz, objektif, tarafsız olabilmesi için kazanmak zorundaymışız. Elbette kazanacağız. Ekrem Başkan üzerinden hepimizin iradesi test ediliyor. Buradaki tavrımıza, milletimizin iradesine göre, sonrasına bir yol, yolculuk başlayacak. Bir İstanbullu, oy vermiş bir insan olarak diyorum ki eğer biz İmamoğlu’nu verirsek, bu haksız, hukuksuz kararla mücadele etmezsek, bu hizmetlere duyulan öfkenin neticesinde bu belediye başkanlarımızın çalışmalarının önüne geçmek için her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu yapanların karşısında dimdik duramazsak yuh olsun hepimize. Bunu yapacağız. Biz hukuksuzluklara boyun eğersek yuh olsun bizim nesle. Öncelikle Ekrem İmamoğlu’nun arkasında, görüşümüz ne olursa olsun mutlaka duracağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU