Mehmet Barlas: AYM'nin HDP kararının anlamı

“Borsalar aşağı doğru sert bir tepki verdi. Birçok hisse, taban fiyatları gördü. Olan yine küçük yatırımcıya oldu”

Fotoğraf: Reuters

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kapatma davası açılan HDP’nin hesaplarına bloke koyması konusunda bir köşe yazısı kaleme aldı. Barlas, Borsa İstanbul’da yaşanan sert düşüşün bu karar yüzünden olduğunu belirtirken “Olan yine küçük yatırımcıya oldu” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas’ın bugünkü köşe yazısının bir kısmı şöyle:

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin hazine yardımı hesabına geçici bloke konulmasına karar verdi. Mevzuata göre HDP'ye bu sene 179 milyonu 10 Ocak'a kadar olmak üzere 539 milyon TL hazine yardımı yapılacaktı. Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin kapatılmasıyla ilgili ne zaman ve nasıl bir karar vereceği belli değil. Seçimden önce çıkacak bir karar doğal olarak seçim sonuçlarını da etkileyecektir. Şu aşamada partinin kapatılmasından daha ziyade kaynaklarının kesilmesi daha makul duruyor.

AYM'nin bu tür kararları cuma akşamları açıklanıyordu. Nedeni de piyasaların sert tepki vermemesi. Ama bu karar tuhaf bir şekilde perşembe sabahı açıklandı. Borsalar aşağı doğru sert bir tepki verdi. Birçok hisse, taban fiyatları gördü. Olan yine küçük yatırımcıya oldu.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU