"İmamoğlu ile telefon" polemiği… Soylu: Konuşmaları kayıt altına almıyorum

İçişleri Bakanı, İBB Başkanı ile arasında 40 adet telefon kaydı olduğunu belirtti

Fotoğraflar: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki “telefonla görüşme” polemiği devam ediyor.

Ankara’da 2022 yılını değerlendirme toplantısında konuşan Soylu, İBB Başkanı İmamoğlu’nun kendisine "CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musun?" dediği iddiasını devam ettirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Konuşmaları kayıt altına almıyorum” diye Soylu, İmamoğlu ile arasında 40 arama kaydının olduğunu belirtti, 29 kez İmamoğlu'nun 11 kez kendisinin aradığını açıkladı. Soylu bu aramaların 20'sinde karşılıklı görüşme olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik terör soruşturması raporuna da değinen Soylu şunları söyledi:

Benden CHP Genel Merkezi'ne karşı beni ezdirme diyebilirsin, hemşehri olduğumuzu söyleyebilirsin. Ama yalan demen normal değildir. Basın toplantısında arkadaşların verdiği bilgiler çerçevesinde bir iflası görüyoruz. Bu adamları yoldan geçerken mi aldık. İddia ettiğiniz kişileri belediyeye almadım, bana iftira atıyorsunuz demedi. Kıvırmak doğru değil. Değer ailesi nedir? Terör örgütü PKK, dağa adam götürüyor. Kardeşlerini işe sokuyor belediyelerde. Yaptığı açıklamalarda terör örgütüyle irtibatlıları almadım demiyor. Bunun bir karşılığı yoktur. Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU