Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş açıklaması: Eşine ve babasına söz verdim, olay aydınlanıncaya kadar takipteyim

Sinan Ateş'in öldürülmesi ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, MHP'yi eleştirerek, "Kendi evladına dahi sahip çıkamıyor" dedi

Fotoğraf: AA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.

Konuşmasında hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Devleti bir adama teslim etmek ülkeyi felakete sürükler, geldiğimiz tablo budur. Rüşvet alanlar var. Devlette liyakati yok ettiler. Rüşvetçilerden, uyuşturucu baronlarından bu ülkeyi 2023 seçimlerinden sonra temizleyeceğiz" dedi.

Konuşmasında demokrasi ve 6'lı masa vurgusu da yapan Kılıçdaroğlu, "6 ayrı partiyiz ama demokrasi konusunda aynı felsefeden hareket ediyoruz. Neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz, çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Bu ülkenin hapishanesinde haksız yere yatanlar var. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, haksız yere yatıyorlar. Adaleti savunmazsanız siyaset yapmanızın mantığı yoktur. Her haksızlığa itirazımızı yapacağız" diye konuştu.

"Sinan Ateş'in eşine ve babasına söz verdim"

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş2in öldürülmesi ile ilgili de yorumlarda bulunan Kılıçdaroğlu, MHP'yi eleştirdi.

"Ülkücü hareketin değerli isimlerindendi, akademisyendi, milliyetçiydi, inançlıydı, Atatürkçüydü, babaydı ve değerli bir eşi vardı." diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Ankara'nın göbeğinde katlettiler. Ailesi talep etti diye sabırla susuyoruz. Baba ile de konuştum, eşi ile de konuştum. Sabırla sonucu bekliyoruz. Bize de bilgiler akıyor, farkındayız. Çok şey biliyoruz bu konuyla ilgili olarak, bu işten ne kadar pis kokular geldiğinin de farkındayız. Görevliler işini yapsın diye sesimizi çıkarmıyoruz şimdilik. Saray'dan tık yok. Saray'ın stepnesi ise sanki en değerli evlatlarından biri öldürülmemiş gibi tek kelime dahi etmiyor. Kendi evladına dahi sahip çıkamıyor. Eşine ve babasına söz verdim. Bu olay aydınlanıncaya kadar takipteyim. Bu cinayeti görmezden gelemezler, susarak geçiştiremezler. Biz buna izin vermeyeceğiz, gerçek aydınlanacak. Aile adalet istiyor, bizler de adalet gerçekleşinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bay Kemal bir işi kafasına koyduysa mutlaka çözecektir. 

İmamoğlu davası ile ilgili açıklama

Kılıçdaroğlu, hakkında hapis cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

"İstanbul sevimlerinde YSK üzerinden bir kumpas çevrildiğini" söyleyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Birinci kumpas; Ekrem Bey birisine ya da YSK üyelerine hakaret etti diye iddianame hazırlandı. Söylenen YSK değil, açıkça söylendi zaten muhatabı olan kişi Fotoraman Süleyman. YSK 'bu bize söylendi' dedi. Sonra dosya namuslu bir hâkimin önüne gitti. Bu hâkimi değiştirdiler. Aldılar Samsun'a sürdüler. Bu hâkimin söylediği bazı şeyler var. Grup Başkanvekillerimiz ve bazı hukuk kökenli vekillerimiz Adalet Bakanlığı'na gidecekler, Samsun'a sürülen hâkimin iddiaları konusunda soruşturma açılsın istiyoruz. Soruşturma açılmazsa Adalet Bakanı da bu kumpasın içindedir. Saray'ın sofrasına oturan hâkimin kararına itibar edilmez.  Bu davada savcı duruşma salonunda olmadan, hâkim kararını açıklıyor. İddia makamı yok, kararını açıklayamaz! Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Bütün hâkim ve savcılara sesleniyorum; görevinizi, hukukun üstlüğü ve vicdani kanaate göre yapıyorsanız başımın üstünde yeriniz var. Saraydan talimat alıyorsanız bunun hesabını zamanı gelince vereceksiniz. 

İkinci kumpas; İBB'de teröristler ve terörle iltisaklı kişiler çalışıyormuş. 9 Aralık 2021'de Fotoroman bunu söylüyor. Sonra bu rakamı 1668'e çıkarıyor. İBB Başkanlığı bu söylem üzerine yazı yazıyor, 'böyle bir iddia var, sizin istihbarat örgütleriniz var, böyle kişiler varsa bize bildirin, gereğini yapalım' diyorlar. Size cevap vermeyiz deniyor. Siz yapamazsınız deniyor. Hem suçlayacaksın, bildir dediklerinde de bildirmeyeceksin... Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Herkes elini vicdanına koyup düşünsün. İtham ediyorsun, isimleri istiyorlar, bildirmiyorsun! O zaman siz işlem yapın diyorlar. Sonra yapacağım diyorlar! İyi hal kağıdı almadığınız biri var mı diye sordum, hayır dediler. Sen terörist arıyorsan ya da birini suçlayacaksan; o kişilere iyi hal kağıdı veren savcıyı suçla...

Üçüncü kumpas da 'Siz neden Fatih Sultan Mehmet tablosunu aldınız, Türkiye'ye getirdiniz?' Allah akıl fikir versin... 

"İşi kayyuma kadar götürme hevesindeler" diyen Kılıçdaroğlu, "Ekrem Başkanımıza bu komployu devam ettirirlerse, kayyum atama aptallığına girişirlerse; bunu bir diktatörün halkına uyguladığı terörizm olarak göreceğiz ve öyle göreceğiz. Bu terörizme karşı olabilecek her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bunu yapmaya kalkarlarsa, kimse daha fazla Bay Kemal'den sabır beklemesin" dedi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU