Habertürk yazarı: Aday dışında anlaştılar, masadan kalkmak yok…

"Her iki lider de Altılı Masa’da sorun teşkil eden konuları çözme ve Masa’nın sonuna kadar terk edeni olmama konusunda anlaştı"

Fotoğraf: CHP

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yaptığı görüşmede neler konuşulduğunu yazdı. Sarıkaya’nın aktardığına göre iki lider aday konusu dışında anlaşma sağladı ve altılı masanın dağılması gibi bir gündem yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarıkaya’nın yazısının bir kısmı şöyle:

Altılı Masa’nın iki başat aktörü, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında 2,5 saat süren baş başa yemekten iki konuda uzlaşı çıktı.

Her iki lider de Altılı Masa’da sorun teşkil eden konuları çözme ve Masa’nın sonuna kadar terk edeni olmama konusunda anlaştı.

İki liderin kurmaylarına aktardığına göre ağırlıklı olarak iki parti arasında krize yol açan kişiler, süreçler ve olaylar üzerinde duruldu.

İki saat süren yemekte bu aksaklıkların giderilmesi, sorunların bir daha ortaya çıkmaması için de gerekli tedbirlerin alınması konusunda söz verildiği belirtildi.

İki liderin de “Masa’nın terk edilmesini isteyenlerin eline koz verilmemesi” konusunda duyarlı olacaklarını karşılıklı olarak kayda geçirdiği belirtildi.

Aktarıldığına göre Akşener, Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’na destek vermek amacıyla İstanbul’a gitmesine yönelik CHP içinden gelen yaklaşımlardan duyduğu rahatsızlığı da Kılıçdaroğlu’na iletti.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Habertürk

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU