Kovid önlemlerine karşı çıkanların Michigan Valisi'ni kaçırma planı: Üç kişinin cezası belli oldu

Bu planla ilgili federal davalar devam ediyor

(Reuters)

Perşembe günü, sağcı milislerin 2020'de Kovid karşıtı önlemlerine misilleme olarak ABD'nin Michigan eyaletinin valisi Gretchen Whitmer'ı kaçırma planındaki rolleri nedeniyle üç kişiye uzun hapis cezaları verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

24 yaşındaki Paul Bellar, 28 yaşındaki Joseph Morrison ve 45 yaşındaki Pete Musico ateşli silah ihlali, yasadışı çete üyeliği ve terörist bir plana maddi destek sağlamaya yönelik eyalet suçlarından en az 7'şer yıl hapis yatacak. Musico 12 yıla kadar hapis yatabilir.

Vali Whitmer perşembe günü mahkemeye video aracılığıyla sunduğu, nasıl etkilendiğini anlattığı ifadesinde, "Tüm Michiganlılar gibi bu üç sanık da bana karşı çıkmakta, oy vermekte ya da kampanya yürütmekte özgür" dedi.

Onlarsa bunun yerine farklı bir yol izledi, şiddet içeren bir komployu destekledi ve terörizme maddi destek sağladı. Bu kişiler, ulusumuzu güçlü ve güvenli kılan şeylere zıt eylemleri seçti.

 

Michigan Valisi'ni kaçırma planı
Soldan sağa: Paul Bellar, Joseph Morrison ve Pete Musico (Alvin S. Glenn Cezaevi ve Jackson County Şerif Bürosu)


Bu üçlü, Whitmer planında bizzat bir terör eylemi gerçekleştirmekle değil, bunu yapmak isteyenlere yardım etmekle suçlanıyor. Bu adamlar, valiyi kaçırma planının lideri Adam Fox'la birlikte silah eğitimi düzenlemişti.

(Ağustosta federal mahkemede suçlu bulunan Fox ve bir diğer sanık, ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.)

MLive'ın haberine göre Michigan Başsavcısı Dana Nessel, perşembe günkü ceza kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sanıkların nihai hedefi polis ve seçilmiş yetkilileri öldürmek ve Michigan Valisi'ni kaçırmaktı" dedi.

Bu olağanüstü şiddet içeren amaçlar, jürinin kesin kanaatiyle birleştiğinde en yüksek cezayı gerektiriyor.

Savunma avukatları; Bellar, Morrison ve Musico'nun, Whitmer'ı kaçırmayı amaçlayan Wolverine Watchmen milis grubuna sadece ucundan dahil olduğunu ve bu planın hiçbir zaman gerçekleşmediğini savundu.

CBS News'un haberine göre, avukat Andrew Kirkpatrick geçen hafta mahkemeye yaptığı başvuruda yeniden "Bellar'ın valiyi kaçırmaya yönelik herhangi bir plandan haberi yok" dedi.

Bellar, planlanan seçim sezonu komplosundan çok önce, temmuzda Güney Karolina'ya taşınmıştı.

Vali Whitmer duruşma sırasında, kendisini kaçırma planından duyduğu ıstırap ve korkuyu anlattı.

Whitmer perşembe günü video aracılığıyle verdiği ifadesinde "(Aileme) etkilenmediğimi söylesem yalan olur" dedi.

Artık tehditlere karşı kalabalıkları tarıyorum; yanından ayrıldığımı kişilere söyleyeceğim son şeyi dikkatle düşünüyorum; toplum içindeyken yakınımdaki herkesin güvenliği konusunda endişeleniyorum ve çok fazla şey paylaşmaktan çekiniyorum çünkü sevdiğim birini, bir personeli veya güvenlik ekibimdeki bir polis memurunu tehlikeye atabileceğinden endişeleniyorum.

Perşembe günü verilen mahkumiyet kararları savcıların, planları FBI muhbirleri tarafından engellenen Michigan komplocularını cezalandırma girişiminde şimdiye kadar verilen en uzun süreli cezalar oldu.

Yetkililer şu ana kadar mahkemede sadece karışık sonuçlar elde ederek Fox ve bir suç ortağının federal mahkemede mahkum edilmesini ve diğer iki kişinin de suçunu kabul etmesini sağladı.

Komplocu olduğu iddia edilen Brandon Caserta ve Daniel Harris, nisanda aklanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU