Ahmet Hakan: Yargı kararıyla çok büyük siyaset yapıldı

“İmamoğlu isminin öne çıkması, Kılıçdaroğlu isminin geri plana düşmesi, Akşener’in elinin rahatlaması falan... Tümü sadece ve sadece tek bir yargıcın verdiği bir kararla oldu”

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “YSK üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla verilen hapis ve siyasi yasak cezalarını “Yargı kararıyla büyük siyaset yapıldı” ifadesiyle değerlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, bugünkü köşe yazısını İmamoğlu’na verilen cezalara ayırdı. Yazının “Yargı kararıyla çok büyük siyaset yapıldı” başlıklı kısmı şöyle:

Yargının kararına tabii ki uyulur. Ama bu demek değildir ki... Yargının kararı eleştirilmez, yargının kararına karşı çıkılmaz, yargının kararı yanlış bulunmaz. Ben yargının İmamoğlu ile ilgili verdiği kararı hem eleştiriyorum hem karşı çıkıyorum hem de yanlış buluyorum. Bunu da ezbere söylemiyorum. Davayı inceleyerek, bilirkişi raporlarına bakarak söylüyorum.

İşin daha vahim bir tarafı var: Bu yargı kararı, sonuçları itibarıyla resmen ve alenen siyaseti düzenlemiş oldu. İmamoğlu isminin öne çıkması, Kılıçdaroğlu isminin geri plana düşmesi, Akşener’in elinin rahatlaması falan... Tümü sadece ve sadece tek bir yargıcın verdiği bir kararla oldu. Üstelik en hafifinden süper tartışmalı bir kararla.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU