Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Nedir o ithal danışmanlar falan, geç o işleri geç

Erdoğan, "Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada dikkatle takip edilen sözüne kulak verilen ülke haline getirdik" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Törendeki konuşmasında, "Ülkemizin yönetimini üstlendiğimiz 20 yıl boyunca da sayısız örneğiyle mücadele içinde yer aldık" diyen Erdoğan, "Teröristlerden ekonomik tetikçilere kadar her çeşidinden tetikçilere karşı milletin bekasını savunduk. Amaç Türkiye'yi yeniden inşa edilen küresel siyasi ve ekonomik düzenin dışında bırakmaktı. Yeri geldi sinsi oyunlarla asırlık yurtlarımızı bizden kopardılar, kayıplarımızın acısıyla bizi iki büklüm ettiler, içimizdeki tetikçilerini üzerimize saldılar, terör örgütleri üzerinden terbiye edilmeye çalışıldık. Ama biz bunların hiçbirini yutmadık. Gabar'da Cudi'de Tendürek'te Bestler Deresi'nde bunları çökerttik mi? Bunların inlerine gireceğiz" dedi.

Erdoğan isim vermeden HDP'ye kastederek, "Şimdi bu parlamentomuzda terör örgütünün uzantıları var. Bu uzantıları da 2023'te hep birlikte temizlemeye hazır mıyız? 6'lı masayı hep birlikte çökerteceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Nedir o ithal danışmanlar falan, geç o işleri geç"

Erdoğan konuşmasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde de bulundu.

"Bu kardeşiniz 50 yıldır siyasetin içinde sadece halkı ile yürüdü" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Biz milletimize karşı daima hasbi olduk. İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda. Siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışmanlar falan. Geç o işleri geç. Gözümüzde kalbimiz de hep millete baktı. Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada dikkatle takip edilen sözüne kulak verilen ülke haline getirdik. Rusya-Ukrayna savaşı, kim var ortada Türkiye var. Tahıl koridorunu biz açtık. Tüm dünyaya oradan tahıl gönderiyoruz. Yarın Putin ve Zelenski ile görüşüp daha neler yapabiliriz, bunları konuşacağım. Biz dünya ile beraberiz. İthal ürünlerle değil. Unutmayın ülkelerin tarihlerinde her seçim bir yol ayrımıdır. 

"Bu kutlu bayrağı gençlere devredeceğiz"

"Türkiye Yüzyılı'yla yeni ve daha büyük atılımın müjdesini sizlerle paylaşıyoruz" diyen Erdoğan, "2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz. Gençler hanımlar sizden çok daha güçlü çıkıyor. İşte 2023'e böyle yürüyeceğiz. Büyüklerimizden devraldığımız Türkiye ile gençlere devredeceğimiz Türkiye'deki asırlık farkı herkes görmektedir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Vezirköprü'nün ardından Samsun'da 'Kuruluştan Bugüne Hep Birlikte 2023’e' Programı’nda da konuştu.

"Sahte gündemler üzerinden AK Parti ve Cumhur İttifakı kalesinde gedik açma oyunlarına düşmeyeceğiz"

Konuşmasında muhalefete yüklenen Erdoğan şunları kaydetti:

 6'lı Masa'nın her suni yapı gibi bir süre sonra tamamen dağılması kaçınılmazdır. Seçimden sonra çoğunun siyasetten tasfiye olacağı kesindir. Özellikle sahte gündemler üzerinden AK Parti ve Cumhur İttifakı kalesinde gedik açma, tuğla koparma oyunlarına kesinlikle düşmeyeceğiz. Ben milletimin nabzını okuyorum. Her gittiğimiz yerde gümbür gümbür herkes 2023'e hazırlanıyor. CHP ve yancılarının birlikteliği devletin imkanlarını bölüşme üzerine kurulu bir paravan şirket gibidir. Bazen diyorlar, başbakanlık verecek, yardımcılık verecek. Şaşırdılar. Masanın altında dışında kalan var. Onların durumu ne olacak. Bizim Cumhur İttifakı olarak öyle bir derdimiz yok. Bunların yağma ittifakı, milletimize güven vermez. Fotoğrafa bakınca ülkemiz adına üzüldük. Anlaşılan o ki seçimde kendimizle yarışacağız. Her seçim öncesi terör örgütleriyle sosyal medyasıyla sokak dedikodularıyla linç kampanyaları yapılmıştır. Son günlerde yaşanan hadiseler bunlarla fazlasıyla karşılaşacağımızı gösteriyor. Bize gurur, kibir yakışmaz. Tevazu ehli olacağız. Muhalefetin yalan ve iftiralarına en etkili cevap sahada verdiğimiz cevaptır.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU