HDP'li Paylan Van'da kiliseyi koruyan imamı örnek göstererek Bakan Ersoy'a seslendi: Sizde de bu vicdan olmalı

HDP Diyarbakır Milletvekili Paylan "Van’da Varakavank var. Orada bir 'şövalye' var Mehmet Amca. Bir imam. , kiliseyi korumaya çalışıyor. İşte Türkiye’nin vicdanı budur" diye konuştu

Fotoğraf: HDP

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Plan Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi üzerine konuştu. Türkiye Hıristiyan ve Yahudi toplumlarına ait kültürel varlıkların durumlarına dikkat çeken Paylan, Bakan Ersoy’u bu konuda sorumluluk almaya davet etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paylam "Van’da Varakavank var. Orada bir 'şövalye' var Mehmet Amca. Bir imam. Tam yanında cami var. Mehmet Amca, orada bir şövalye gibi bu kiliseyi savunuyor. Mehmet Amca üzerine tahtalar koymuş, kiliseyi korumaya çalışıyor. İşte Türkiye’nin vicdanı budur. Mehmet Amca’nın vicdanıdır. Sayın Bakan sizde de bu olmalı" diye konuştu.

Paylan konuşmasında geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği ‘Kültürel Varlıkların Korunması Programı’ kapsamında ziyaret ettiği Muş’taki Surp Garabed Manastırı’nda ise kendisine taş satılmak istendiğini paylaştı. 

“Şu taşlar için benden 500 lira istediler. Biraz büyüklerine 5 bin lira istediler. Daha büyükleri var, 20 bin lira istiyorlar. Manastırdan geriye hiçbir şey kalmamış, ahır olmuş. Bu manastırın taşları satılıyor” diyen Paylan, Kültür Bakanı Ersoy’a satılmak istenen taşlardan birini vererek, “Restore ettiğinizde beraber onu yerine koyarız” dedi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU