Dünyanın en yüksek oy kullanma merkezi Hindistan'da kuruldu

Tashigang'da sadece 52 kayıtlı seçmen var

Himaçal Pradeş eyaletinin Tashigang köyündeki oy kullanma merkezi (Hindistan Seçim Komisyonu)

Himalayalardaki Himaçal Pradeş eyaletinin başbakanını seçmek için seçimlere katılan Hintliler oylarını, dünyanın en yüksek oy kullanma merkezinde kullandı.

Tepelik eyalette kurulan 7 bin 884 sandıktan biri de Lahaul ve Spiti bölgesindeki Tashigang'da kuruldu. Yaklaşık 4 bin 650 metre yüksekliğindeki, dünyanın en yüksek seçim merkezinde 52 kayıtlı seçmen bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eyalet baş seçim bürosu paylaştığı tweette, "Yaşlı yurttaşlar ve engelli seçmenlerin oy vermesini kolaylaştırmak için örnek oy verme merkezi yapıldı" dedi.

Başbakan Narendra Modi'nin Hindistan Halk Partisi'nin (Bharatiya Janata Partisi/BJP), muhalefet partisi Hindistan Ulusal Kongresi'yle agresif bir seçim mücadelesine kilitlendiği Himaçal Pradeş bölgesi, 68 yasama meclisi sandalyesine oturacak temsilcilerini bu yıl yarışan 412 aday arasından seçmeye çalışıyor.

Eyalet seçimlerinin sonuçlarının 8 Aralık'ta açıklanması bekleniyor.

Himaçal Pradeş eyalet başbakanı Jairam Thakur'un partisi olan iktidardaki BJP, eyaletteki tek dönemden sonra iktidardan indirilme geleneğini kırmak isterken, seçimdeki şansı hızla azalan ana muhalefet partisiyse geri dönmeyi umut ediyor.

 


Oylama dün gecikmeli bir şekilde başlasa da güneş doğarken hızlandı ve ilk 5 saat içinde, 13.00'e kadar oyların yaklaşık yüzde 37,19'unun kullanıldığı kaydedildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU