Akit yazarı: Dezenformasyon yasası neleri içeriyor?

“Bugün iktidar yanlısı muhafazakar basın kuruluşları, gün gelir iktidar değişikliği olur, muhalif duruma düşebilir. Şimdi değilse bile bir gün bu yasanın bumerang gibi bizi de vurmayacağını kim garanti edebilir?”

Fotoğraf: AA

 Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, iktidarın "dezenformasyonla mücadele" iddiasıyla hazırladığı, muhalefetin ve basın meslek örgütlerinin "sansür yasası" olarak tanımladığı yasayla ilgili olarak “Şimdi değilse bile bir gün bu yasanın bumerang gibi bizi de vurmayacağını kim garanti edebilir? Bu meseleye biraz bu cepheden bakmada fayda mülahaza ediyorum” yorumunda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şanlıdağ’ın “Dezenformasyon yasası neleri içeriyor?” başlıklı köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Lafı eğip bükmeden söyleyeyim. Ben de dezenformasyonun, en az terör kadar tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Yalnız bir konuda; iktidar ve muhalefetin empati yapması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. İktidara göre “dezenformasyon yasası” olarak tanımlanan yasa, muhalefete göre “sansür yasası” olarak düşünülüyor. İfade özgürlükleri adına endişe duyanları anlamaya çalışmak lazım. Mahkeme kadıya mülk değil, ilelebet de iktidarda kalacak değiliz. Bugün iktidar yanlısı muhafazakar basın kuruluşları, gün gelir iktidar değişikliği olur, muhalif duruma düşebilir. Şimdi değilse bile bir gün bu yasanın bumerang gibi bizi de vurmayacağını kim garanti edebilir? Bu meseleye biraz bu cepheden bakmada fayda mülahaza ediyorum.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Akit

DAHA FAZLA HABER OKU