Fakıbaba, AK Parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı

Fakıbaba açıklamasında, "Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için mutluyum" dedi

Fotoğraf: AA

Geçmişte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Fakıbaba, milletvekilliği ve parti üyeliğinden istifa ettiğini ettiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Fakıbaba, "AK Parti Üyeliği ve Milletvekilliğinden istifamla ilgili açıklamamı Milletime saygılarımla arz ediyorum" dedi.

Fakıbaba şunları kaydetti:

2003'te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. 

Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. 

Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. inşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur. 

"Yaptığım açıklamanın arkasındayım"

İstifası sonrası Halk TV'den İpek Özbey'e konuşan Fakıbaba, "Ben çok mutluyum, yaptığım açıklamanın arkasındayım. Ben artık özgürüm, bağımsızım, şu an ne milletvekiliyim ne AK Partiliyim. Bundan sonra her şeyin çok çok iyi olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Fakıbaba ile görüşen İpek Özbey, "ben Fakıbaba'nın siyaseti bırakacağı sinyalini almadım, sesi çok iyi geliyordu" dedi.

Halk TV Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik ise Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde Fakıbaba'nın çarşamba günü gerçekleşecek olan İYİ Parti'nin grup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener tarafından parti rozeti takılarak, İYİ Parti'ye katılacağını aktardı.

 

 

Independent Türkçe, Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU