Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Senin nasıl bir devrimci olduğunu bilmiyorum ama ben muhafazakar bir devrimciyim

Konuşmasında Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan, "Madem kendine bu kadar güveniyorsun öyleyse hodri meydan. Gücün yetiyorsa, yüreğin varsa, seçimlerde çık karşımıza, programlarımızı, projelerimizi, heyecanlarımızı yarıştıralım" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bartın'daki maden faciasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Tüm önlemlere ve sistemlere rağmen nasıl olup da patlama yaşandığını henüz bilmiyoruz. Kesin rapor çıkana kadar söylenen her şey spekülasyondan ibaret kalacaktır" dedi.

"Hayatını kaybeden madencilerimizin aileleri devlete emanettir" diyen Erdoğan, muhalefeti de eleştirerek, "Bunun siyasi istismarı olmaz. Bunu yapanları da ben milletime havale ediyorum. Bu geriden geliyor. Nal toplamaya alışmış, hala nal toplamaya devam ediyor. Aynı şeyi Soma'da yaptık. Kimseyi aç, açık bırakmadık. Hepsinin ailesinden birer çocuk, hepsine gereken destekleri verdik, veriyoruz. Bizim ulaştığımız yere senin hayallerin bile ulaşamaz, bunu böyle bilesin. İhmali görülen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağından da milletimiz emin olsun" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kaza ve kadere inanan insanlarız"

"Biz kaza ve kadere inanan insanlarız" diyen Erdoğan şunları söyledi:

Elbette tespit edilirse suçlunun yakasına yapışacağız. Şehitlerimizin geride kalanlarına tüm imkanlarımızla sahip çıkacağız. Bunları yaparken de mukadderata teslim olacağız. Yeri geldiğinde bu ülkenin yüzde 99'u Müslümandır diyor muyuz? Diyoruz. Senin İslamla alakan yoksa onu zaten biz bıraktık, gitti. Bu ikisi birbiri ile çelişen değil birbirini tamamlayan tutumlardır. Hadisenin nasıl yaşandığı dahi tam olarak bilinmiyorken işi kader kavramını aşağılamaya kadar vardıranlar tehlikeli bir mecrada ilerlediğini bilmelidir. Ben kader ve kazaya iman etmiş bir insanım ve böyle yürüyorum. Bu bizim imanımızın gereğidir. Amasra'daki maden kazası takip edilecek, hiçbir meselenin karanlıkta, hiçbir ihmalin cezasız kalmaması temin edilecektir. 

Maden kazaları İngiltere'den Fransa'ya, Hollanda'dan Kanada'ya her yerde yaşanabilmektedir. Bunlar arasında bazılarında bakıyorsunuz Japonya'da 687 ölümün, Almanya'da 405 ölümün yaşandığı kazalara da şahit oluyoruz. Ülkemizde 1930 yılından bugüne 2014 vatandaşımız maalesef maden kazalarında şehit olmuştur. 2000'ler öncesinde kıyıda köşede ruhsatsız ocaklarda yaşanan kayıtlar dahil değildir. Can söz konusu olduğunda en küçük bir esnekliğimiz söz konusu olamaz.

"Bay Kemal, adamlarına sahip çık"

Dezenformasyon yasa teklifinin genel kurul görüşmeleri sırasında CHP Milletvekili Burak Erbay’ın kürsüde çekiçle cep telefonunu kırmasına ilişkin de yorum yapan Erdoğan, "Bay Kemal, önce adamlarına sahip çık. Meclis'in kürsüsüne kalkıp da çekiçlerle gelip orada telefon kırmaya yönelmesinler. Bu ahlaki değildir. Bu edebe, ahlaka terstir. Parlamento, Meclis iç tüzüğünü süratle değiştirmelidir. Bu iç tüzükle bu işler yürümez. Daha çok kişiler silahla gelir adam öldürürler, çekiçle gelir telefon kırar, başkalarının da kafasını kırar. Bu milletin parlamentosu bunlara da haddini bildirmelidir. Böyle acılı bir günde bizi bunları söylemek zorunda bırakanları kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

"Vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlıyız"

Konuşmasında yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam konusuna da değinen Erdoğan, "Yükselen enflasyon sebebiyle sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlıyız. Önümüzdeki yıl başında yeni bütçemizle birlikte daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Bütçemizde yeterli kaynağı ayırdık. Bu yılda bütçede Aslan payını eğitime ayırdık. Yatırımı, istihdamı, üretim, teşvik için reel sektöre sağlayacağımız desteklere de 145 milyar liradan fazla kaynak tahsis ediyoruz. Her kesime 2023 hedeflerimize uygun kaynakları ayırdığımız bir bütçe hazırladık" dedi.

"Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisinin karanlık kısımları var"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Bu zat seçimlere ayların kaldığı dönemde ABD'ye gitti. Benzin istasyonuna girmiş, hamburgerci varmış, 8 saat orada geçmiş. Bu görüntüleri vermek için ta oralara kadar gitmeye gerek yoktu. Ülkemizde de benzer görüntüleri verebilirdi. Bu gezinin bir de bilinmeyen tarafları, karanlık kısımları var. Ama o şaibeli kısmın hesabını sormak bu zatı Amerika’ya gönderen partisine düşer. Bu zatın ABD'de görüştüğü FETÖ iltisaklı kişilerle muhasebeyi yapmak da 6'lı masadaki ortaklarının görevidir diye düşünüyorum. Bir de vermediği görüntüler var. New York'a gidip Türkevi'ni ziyaret etme ihtiyacı duymayacaksın. Türken Foundation'ın orada yaptırdığı bina ile ilgili benim çocuklarıma laf atıyor. Attığın yalanlarda açtığım davaların hepsini kazandım, kazanıyorum. Bununla ilgili davayı avukatlarım açacaklar, buradan da inşallah bir şeyler gelecek. Washington'daki ziyaretleri arasında Büyükelçiliğimiz yer almıyor. Amerika'da Türkiye'yi temsil eden her yerden uzak durmuştur. Tek yaptığı şaibeli kişi ve kurumlarla bir araya gelmek.

"Ben muhafazakar bir devrimciyim"

Erdoğan, konuşmasında Kılıçdaroğlu'na da çağrıda bulunarak, "Sayın Kılıçdaroğlu'na açık bir çağrı yapmak istiyorum. Madem kendine bu kadar güveniyorsun öyleyse hodri meydan. Gücün yetiyorsa, yüreğin varsa, kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan seçimlerde çık karşımıza, programlarımızı, projelerimizi, heyecanlarımızı yarıştıralım. Bırakalım kararı millet versin. Seçim tarihine neredeyse 7 ay kalmış daha ortalarda Cumhurbaşkanı adayları yok. Kürsüye çıkıyor, 'ya benimle olun ya önümden çekilin' diyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik şunları kaydetti:

Bay Kemal senin nasıl bir devrimci olduğunu bilmiyorum ama ben muhafazakar bir devrimciyim. Buradaki merak ediyoruz ifadesini sözün gelişi kullanıyoruz. Bunlar da öyle bir dert de olmadığını her an kaçmaya hazır ürkek ceylan tavırlarından anlıyoruz. Mücadele yürek ister yürek. Türkiye'de ucunu bıraksak kısa sürede yeniden sökün edecek darbeci damarlarla mücadele yürek ister. Daha kendi adaylığını açıklamaktan mahrum olana bu millet dirayet göstermez.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU