Kremlin yanlısı Killnet, bu kez Bulgaristan'ın devlet sitelerini hedef aldı

Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan, Kremlin'in açtığı savaşı kınamış ve çatışmalardan kaçan Ukraynalıları ülkeye almıştı

Killnet'in Rus devletiyle herhangi bir bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor (Reuters)

Kremlin yanlısı Rus hackerlar, Bulgaristan'da devlete ait internet sitelerine saldırı düzenledi.

Bulgaristan Başsavcısı Ivan Geşev'in açıklamasına göre İçişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi ve Adalet Bakanlığı'nın internet sitelerine cumartesi günü saldırı gerçekleştirildi.

Geşev, saldırının Rusya'nın batısında yer alan Çelyabinsk Oblastı'ndaki Magnitogorsk şehrinden yapıldığını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dijital İşler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, herhangi bir veri sızıntısı yaşanmadığı ve saldırının etkisinin azaltılması için önlemler alındığı bilgisi paylaşıldı.

ABD hükümetinin fonladığı Prag merkezli Özgür Avrupa Radyosu, saldırıyı Kremlin yanlısı hacker grubu Killnet'in üstlendiğini bildirdi.

"Dağıtılmış hizmet reddi" (DDoS) olarak bilinen bir siber saldırı tekniği kullanan Killnet, sunucuları devredışı bırakmak için internet sitelerini sahte web trafiğiyle dolduruyor.

Hacker grubu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan Ukrayna savaşının ardından saldırılarını artırmıştı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi Bulgaristan, Kremlin'in açtığı savaşı kınamış ve çatışmalardan kaçan Ukraynalıları ülkeye almıştı. Sofya yönetimi, Kiev'e insani yardım sağlarken silah göndermeyi reddetmişti.

Geşev, bir AB ülkesi olarak Ukrayna'ya yaptıkları desteklerden ötürü hedef alındıklarını savunurken, bu saldırının sonuçları olacağı uyarısını da yaptı.

Killnet, 12 Ekim'de de ABD'deki büyük havayolu şirketlerinin internet sitelerine siber saldırı düzenlenmişti. Rus hacker grubu, Kaliningrad'a giden bir teslimatı engellemesinin ardından haziranda Litvanya'daki bazı devlet kurumlarına da saldırmıştı.



Independent Türkçe, RFERL, Euractiv

DAHA FAZLA HABER OKU