Erdoğan: Geleceğimizi tarihinden gurur duyan gençlere emanet etmek istiyoruz

Gençlere hitap eden Erdoğan, "Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya çalışan köksüzlere lütfen kulak asmayın" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuştu. 

"Göreve geldiğimizde ülkemizi üzerinde yükselteceğimiz dört sütunun ilkini eğitim olarak belirlemiştik" diyen Erdoğan, her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırdıklarını vurguladı.

Eğitime alanında yaptıkları yatırımları sıralayan Erdoğan, "Derslik sayımızı ikiye katlayıp kalabalık sınıf sorununu çözdük. Biz bir hafta, 10 gün kırtasiye dükkanlarının önünde sıraya girerdik, kitap defter alabilmek için. Şimdi yardımcı kaynakları da öğrencilerimize ücretsiz olarak sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında gençlere de seslenerek şunları söyledi:

Zihni ve kalbi boş avare bir gençlik değil ilim, fikir ve erdem sahibi bir gençlik istiyoruz. Geleceğimizi kendi devletine kinle, nefretle, öfkeyle bakan değil tarihinden gurur duyan gençlere emanet etmek istiyoruz. Bunun adı TEKNOFEST kuşağıdır. Artık kendi ihtiyaçlarını idame ettirecek nüfusu dahi bulamayan Batı'nın bugün yaşadığı krize gelecekte biz de düşmemek için çocuklarımızı sıkı sıkıya sahip çıkarak yetiştirmek zorundayız. Öğretmenlerimiz, sizlerin ve velilerin desteğiyle TEKNOFEST kuşağını en iyi şekilde yetiştireceğimize inanıyorum. Gençlerimizin küresel düzeyde sergiledikleri başarılar doğru istikamette gittiğimizin göstergesidir. 

"Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya çalışan köksüzlere lütfen kulak asmayın"

Konuşmasında gençlere, "Güzel ülkemizin umudu sizlersiniz" diyen Erdoğan, "Sizler devletimizin ve milletimizin de gözbebeğisiniz. Sizlerin daha iyi eğitim alması için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Güçlü bir gelecek için geçmişinizi iyi öğrenmelisiniz. Türkiye artık gençlerini tehdit olarak gören eski Türkiye değil. Bugün gençlerine değer veren bir Cumhurbaşkanı'na, bir devlete sahipsiniz. Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya çalışan köksüzlere lütfen kulak asmayın. Şanlı tarihinizle gurur duyun, zaferlerinizle, kültürünüzle her zaman iftihar edin. Büyüklere saygı göstermek, küçüklere şefkatle davranmak bizim kültürümüzün temel düsturlarıdır. Sosyal medyanın sizi gerçeklerden kopuk sahte bir evrene hapsetmesine izin vermeyin. Aile fertlerinizle yapacağınız tatlı bir sohbetin yerini hiçbir bilgisayar dolduramaz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU