Trafikte tartıştığı güreşçinin "bel kündesi"yle yaralanan kişi hukuk mücadelesi başlattı

Güreşçinin kündesiyle yaralanan ve 11 hastanede yatan Yatçı, "Beni itebilir, tekme atabilirdi; bir sürü hareketi vardır beni saf dışı bırakacak. O güreş hareketini yapmasına hiç gerek yoktu" dedi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde trafikte tartıştığı amatör güreşçinin "bel kündesi" hareketine maruz kalarak ağır yaralanan Ünal Yatçı, 11 gün tedavi gördüğü hastaneden taburcu olmasının ardından hukuk mücadelesi başlattı.

Sanayide kaportacılık yapan evli ve 1 çocuk babası Ünal Yatçı, Aydın Devlet Hastanesi’nde 4 günü yoğun bakım ünitesinde olmak üzere toplam 11 gün tedavi gördüğünü, ağrıları nedeniyle henüz işe başlayamadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kavganın, trafikte yol verme tartışması üzerine çıktığını anlatan Yatçı, kendisini güreşçi hareketiyle yaralayan kişinin küfür etmesi üzerine otomobilinden çıktığını iddia ederek, şunları söyledi:

Çevredeki insanlar araya girip bizi ayırmaya çalıştı. Ben onun yakasını tutmaya çalışırken o beni ekarte etti. İki tane yumruk salladı. Bir tanesinde bilincimi kaybederek sersemledim. Ondan sonra beni tuttu ters kündeyle yere çarptı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Beyin travması geçirmişim. Beynimde 5 milim bir kanama vardı. Buraya ambulans ve polis otosu geldi, polis otosu onu götürdü. Ambulans da beni hastaneye götürmüş.

“Güreş hareketini yapmasına hiç gerek yoktu”

Sporcunun bu hareketi yapmaması gerektiğini savunan Yatçı, "O güreşçiyse, ben güreşçi değilim. O şekilde üzerine yürüsem yumruk atsam bile beni saf dışı bırakacak bin tane hareketi vardı. Beni itebilir, tekme atabilirdi, bir sürü hareketi vardı beni saf dışı bırakacak. O güreş hareketini yapmasına hiç gerek yoktu" dedi.

Sol kaburgasında, beyninde, dizinde ve omzunda yaralanmalar olduğunu, şu a anda yürüme güçlüğü çektiğini ve zaman zaman görme kaybı yaşadığını belirten Yatçı, "Ailevi huzurum bozuldu, psikolojim bozuldu. Hukuki süreçleri başlattık, umarım en ağır cezayı artık adalete güveniyoruz. Yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Yatçı, olayın ardından çekilmiş görüntüleri psikolojisini kötü etkilediği için yalnızca 1 kez izleyebildiğini de ifade etti.

Avukatı Ali Cenk Çapak da müvekkilinin taburcu olduktan sonra savcılığa giderek şikayette bulunduklarını ve henüz bir davanın açılmadığı bilgisini paylaştı.

Çapak, "Profesyonel güreşçi gibi 2 yumruk vurup bayıltmak suretiyle akabinde ters kündeyle gerçekleştirilen bu eylemin biz adam öldürme suçuna sübut edeceği inancıyla süreci bu şekilde ilerletiyoruz. Önemli ve elzem niteliğinde olabilecek bir karardır. Sürecin bu şekilde takipçisiyiz. Biz şahsa karşı, hukuki tazminat davasını da başlattık" dedi.

İfadesinin ardından serbest kaldı

Değirmendere Mahallesi'nde, 16 Temmuz'da amatör olarak güreşle ilgilenen M.A. (26) ile Ünal Yatçı (47) arasında trafikte tartışma çıkmış, yumruklu kavgaya dönüşen tartışmada M.A, Yatçı'yı güreşçi hareketi olan "bel kündesi" yöntemiyle yere savurmuştu.

Ağır yaralanan Yatçı hastaneye kaldırılmış, gözaltına alınan M.A ise ifadesinin ardından serbest kalmıştı. Olay, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonuyla da görüntülenmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU