Akif Beki: Yeni Şafak'ın yolsuzluk hassasiyeti

"Aniden depreşen bu yolsuzluk ve hukuksuzluk duyarlılığını, neye borçluyuz acaba? Çıkar üç vakte kokusu"

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinde Kadir Topbaş istifa ettirildikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı koltuğuna oturan Mevlüt Uysal’ın bir haber ile hedef alınması hakkında yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki'nin bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Yolsuzluk, rüşvet, haksızlık, hukuksuzluk, torpil ve kayırmacılık gibi doğruları söylemek, eğer AK Parti iktidarına zarar verecekse caiz değildi. Zaten bunlar bin yıldır vardı, başkası gelse yapmayacak mıydı! “Kurtlu bulgur”a talim etmeye çağıran bu tip fetvalar yayınladığını mı unuttu, fetva mı değişti, ayağına mı basıldı, menfaatine mi dokunuldu, artık ne olduysa... Yeni Şafak, ansızın yolsuzlukla mücadeleye el attı, hem de ne el. Kafadan girişti.

Gazete, AK Partili eski İBB Başkanı’nı şu sürmanşetle vurdu: “Mevlüt Uysal’ın hukuksuz işleri: Üst düzey isimlerin adını kullanıyor”.Spottaysa şöyle verip veriştiriyordu: “1,5 yıl İBB Başkanlığı yapan Mevlüt Uysal, bu unvanı ve hukukçu kimliği ile iş takipçiliği yapmakla suçlanıyor. İddialara göre HSK ve Danıştay’da bazı isimleri etkileyen Uysal, bazı şirketlere imtiyaz sağlıyor, adrese teslim özel ihaleler yaptırıyor.”

Bakın siz, ne fırıldaklar çevrilebiliyormuş! Yeni Şafak “kurtlu bulgur”a kaşık sallamaktan mı döndü, midesi mi bulandı? Yahut çıkar çatışması gereği mi? Aniden depreşen bu yolsuzluk ve hukuksuzluk duyarlılığını, neye borçluyuz acaba? Çıkar üç vakte kokusu.

Uysal ne dedi?

Uysal, haberin ardından Halk TV'ye yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Belediye başkanlığından önce 19 sene boyunca avukatlık yaptım. Başkanlıktan sonra avukatlık yapmadım. Hangi işin takipçiliğini yapmışım ben de bilmiyorum. Neden böyle bir haber yaptılar anlayamadım. Ben kendileri ile bir problem yaşamadım. Geçmişte yaşadığımız problemler var mı onu da bilmiyorum. Ben başkanlığım süresince sadece doğru şeyler yapmaya çalıştım.

“Neden şimdiye kadar beklediler?” diyen Uysal, “Bu haberin konusu ben değilim. Başka hedefleri vardır, beni haber yapıyorlardır. Somut bir olay olsa da söyleseler. 'Şu işi takip ediyor' deseler. Öyle bir şey yok. Haberden önce beni hiç aramadılar. Diyorum ya Albayrak grubu ile bir sıkıntım hiç olmadı. Başkasına nasıl davrandıysam onlara da öyle davrandım. Onların lehine ve aleyhine bir şey yapmadım. Lehe bir beklentileri vardıysa neden şimdiye kadar neden beklediler? Dediğim gibi tek tahminim konu ben değilim. Başka bir hedefleri olabilir. Zaten kendilerinden davacı olacağım” diye konuştu.

“Sizce hedef kim? Sizin üzerinizden Cumhurbaşkanı’nın mı hedef alındığını düşünüyorsunuz?” sorumuza Uysal, “Olabilir” yanıtını verdi.

 

Karar, Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU