Las Vegas semalarında iki uçak çarpıştı

Kazaya tek motorlu Piper PA-46 ve tek motorlu Cessna 172 karıştı

(CNLV İtfaiye Amirliği)

Yetkililer, ABD'nin Las Vegas kentinin yakınlarındaki bir havalimanında iki küçük uçağın havada çarpışması sonucu 4 kişinin öldüğünü açıkladı.

Ölümlü kaza pazar günü öğleden sonra Kuzey Las Vegas Havalimanı'nda meydana geldi. Kuzey Las Vegas İtfaiye Amirliği (NLVFD) ölümleri doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Federal Havacılık İdaresi (FAA), tek motorlu Piper PA-46 ve tek motorlu Cessna 172'nin saat 12.00 civarında, meydan turu (iniş-kalkış yapan hava araçlarının izledikleri dikdörtgen güzergâh -ed.n.) esnasında çarpıştığını belirtti.

FAA yetkilileri Piper PA-46'nın Cessna 172'yle çarpıştığı sırada inişe hazırlandığını söylüyor. Yetkililer her uçakta ikişer kişinin yer aldığını belirtiyor.

Piper pistin doğusundaki bir araziye çarptı, Cessna ise bir su depolama göletine düştü.

NLVFD, Twitter'da paylaşılan gönderide, "Olay Alarmı - bugün 12.00'de NLVFD ve Las Vegas Yangın Kurtarma (LVFR) ekipleri, Kuzey Las Vegas Havalimanı'nda bir havada çarpışma raporu üzerine harekete geçti. Şu ana kadar 4 ölüm bildirildi. Kaza halen soruşturuluyor" ifadelerini kullandı.
 


Kaza FAA ve Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu tarafından soruşturulmaya devam ediyor. Havalimanı, Las Vegas şehir merkezinin yaklaşık 5 kilometre kuzeyinde yer alıyor ve çoğunlukla küçük uçaklar tarafından kullanılıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU