Ankara Adliyesi'ndeki Kur'an kursu ile ilgili suç duyurusuna bir günde takipsizlik

Ankara Adliyesi içinde yaz Kur'an kursunu açanlara yönelik suç duyurusu, bir gün içinde yapılan incelemeyle karara bağlandı ve takipsizlikle sonuçlandı

Fotoğraf: AA

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve baroları, Adalet Bakanlığı ile karşı karşıya getiren Ankara Adliyesi içinde açılması planlanan yaz Kuran kursuyla ilgili olarak Halkın Kurtuluş Partisi kararda imzası olan yetkililer hakkında “anayasayı ihlal” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre 13 Haziran'da yapılan suç duyurusuna Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 14 Haziran'da takipsizlik kararı verdi.

"Hukuka uygundur"

Anayasa'nın 2. maddesindeki laiklik vurgusuna işaret edilen kararda, laikliğin din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi olduğu kaydedilirken, Kuran öğretiminin anayasa ve yasaların güvencesi altında olduğu belirtildi.

Kararda, "Yaz Kuran kurslarının talep ve isteğe bağlı olarak müftülüklerce uygun görülecek yerlerde, mülki amirin onayı ile açılabileceğine" de vurgu yapılarak, adliye içindeki kursun hukuka uygun olduğu, dilekçede belirtilen hususların suç oluşturmadığı, iddiaların soyut, mesnetsiz ve genel nitelikli olduğu iddia edildi. (Haberin tamamı için)

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU