BAE Bakanlar Kurulu, Şeyh Muhammed bin Zayed’in vizyonuyla yeni bir dönem başlattı

Muhammed bin Raşid: Tüm federal kurumları Devlet Başkanı’nın yaklaşımından ilham almaya çağırdık

Şeyh Muhammed bin Raşid BAE Bakanlar Kurulu’na başkanlık etti. Fotoğraf: WAM

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın Devlet Başkanı olmasının ardından Abu Dabi’deki El-Vatan Sarayı’nda ilk Bakanlar Kurulu toplantısı düzenlendi.

Toplantıya başkanlık yapan BAE Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Hükümdarı Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, ülkesinde yeni bir refah ve büyüme çağı başladığını söyledi.

Şeyh Muhammed bin Raşid, Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed’in ulusal insan sermayesini inşa etme, ekonomiyi sağlamlaştırma ve BAE'nin uluslararası ve siyasi konumunu güçlendirme vizyonunun önümüzdeki dönemde tüm bakanlıklar ve federal kurumlar için bir yol haritası oluşturacağını dile getirdi.

Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmaya şu ifadelerle devam etti:

“BAE, Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın önderliğinde yeni bir refah ve büyüme çağı başlattı. BAE Başkanı’nın vizyonunun, tüm bakanlıkların ve federal kurumların tüm stratejileri ve projeleri için yol haritasını oluşturacağını onaylıyoruz. Bakanlar Kurulu, tüm bakanlıkları, federal makamları ve kurumları, tüm plan ve eylemlerinde Devlet Başkanı’nın metodolojisinden ilham almaya çağırıyor.”

Şeyh Muhammed bin Raşid, “İlk oturumumuzda, federal hükümetteki bir sonraki aşamanın çabaların iki katına çıkarılmasını ve büyük ulusal projelerin hızlandırılmasını gerektirdiğini vurguladık. Tüm bakanlıklar ve federal kurumlardan önerilerini ve planlarını önümüzdeki 50 gün içinde Bakanlar Kurulu’na iletmelerini istiyoruz. Bakanlar Kurulu, birliğin temellerini sağlamlaştırma, kurumlarını güçlendirme ve yaşam kalitesini artırma görevinde BAE Devlet Başkanı için her zaman destekleyici bir ekip olacaktır. Allah BAE’yi, Devlet Başkanı’nı ve halkını korusun” ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.

Bakanlar Kurulu toplantısında, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan başkanlığındaki Eğitim ve İnsan Kaynakları Konseyi’nin yeniden yapılandırılması da dahil olmak üzere bir dizi yeni sağlık ve çevre politikası ve mevzuatı kabul edildi.

Federal hükümet gelirlerinin ülkede faaliyet gösteren ticari bankalardan tahsil edilmesi için yeni bir politika da benimsendi.

Bir dizi dost ülke ve uluslararası kuruluşla yapılan anlaşmalar da onaylandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU