Tele 1: Ayasofya'daki tahribatı haberleştirmek isteyen muhabirimiz Engin Açar gözaltına alındı

Muhabir Engin Açar karakola götürüldü

Fotoraf: Tele 1

Ayasofya’da Sanat Tarihi Derneği Başkanı Şerif Yaşar ile birlikte haber takibi yapan TELE 1 muhabiri Engin Açar gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tele 1'de yer alan habere göre; polisler tarafından cep telefonu ile çekim yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan Açar, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Daha önce İmparator Kapısı'nın madalyonunun hasar gördüğü ve bir de su haznesinin kırıldığı iddiası ile gündeme gelen Ayasofya'da, son olarak duvarlara zarar verildiği ileri sürüldü.

Bakan Ersoy: Aslında onlar tahribat değil

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bugün yaptığı açıklamalarda Ayasofya'nın tahrip edildiğine yönelik haberleri işaret ederek, "Tahribat diye gösterilen bazı bölümler var haberlerde. Aslında onlar tahribat değil. Bir kapıda tahribat vardı. Bu da 2017'den beri takipte olunan bir şeydi. Sonrasında bir su kapağı vardı biliyorsunuz ve o kapağın kırılan kısmı da tümleme dediğimiz, sonradan eklenti kısmı. Restorasyonlarda da aslında hocaların da tercihi. Dünyada böyle tümlemelere sıcak bakmıyoruz. Binanın statiği veya parçanın işlevselliğiyle ilgili zaruri bir şey gerektirmiyorsa artık tümlemiyor, orijinal haliyle bırakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Tele 1, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU