Parkta yoga yapanlar CİMER'e şikayet edildi, güvenlik etkinliğe izin vermedi

Belediye başkanı, "Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız?" diye sordu

Fotoğraf: AA arşivi.

Eskişehir Odunpazarı ilçesi Vişnelik Mahallesi'ndeki Dede Korkut Parkı'nda yoga yapanlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet edildi. Parkın, valiliğinin sorumluluğunda olduğu belirtilirken, güvenliğin vatandaşları engellendiği açıklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşananları, Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

Eskişehir Valiliği'nin sorumluluğunda olan Dede Korkut Parkı'nda yoga yapanların CİMER'e şikayet edildiğini belirten Kazım Kurt, güvenlik görevlilerinin vatandaşları engellendiğini ifade etti.

Kurt, olaya tepki göstererek yaptığı açıklamada, "Eskişehir Valiliği'nin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkı'nda yoga yapanlar CİMER’e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, EBB’ye ait bir parkın kullanılmasını önerdi ve “Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

"İzin alınması gerekiyor"

Eskişehir Valiliği, haberlerin ardından sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda parkın sorumluluğunun "Türk Dünyası Vakfı"nda olduğu belirtildi. Mesajda vakfın şu açıklamasına yer verildi:

Ziyaretçilerimizden gelen şikayetler ve fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda, park içerisindeki toplu etkinliklerde önceden izin alınması gerekmektedir. Halihazırda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü parkımızda planlı sportif faaliyetler yürütmektedir. Diğer kurum ve kuruluşların parkımızda sportif faaliyet talepleri de değerlendirilmektedir. Bu sebeple mevcut uygulamanın halkımızın parkımızdan daha fazla ve eşit bir şekilde istifade etmesi amacı ile düzenlenmiş olduğunu, izinsiz etkinlikle ilgili olarak izinsiz ve gizli çekim ile yapılan bu“haber”in gerçekleri yansıtmadığını; bu haliyle hukukî süreçlere zemin hazırladığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU