Elon Musk: Twitter beni gizlilik anlaşmasını ihlal etmekle suçluyor

Teknoloji milyarderi, Twitter'ı satın alma anlaşmasını spam ve sahte hesaplar gerekçesiyle askıya almıştı

Forbes verilerine serveti 232,5 milyar doları bulan Elon Musk, Kovid-19 pandemisinde en çok zenginleşen kişilerden biri. Musk'ın serveti 2020'nin başında 26,6 milyar dolardı (Reuters)

Elon Musk, Twitter'ın kendisini gizlilik anlaşmasını ihlal etmekle suçladığını söyledi.

Teknoloji milyarderi dün yaptığı açıklamada, platformun spam ve sahte hesapları kontrol ederken 100 takipçiyi incelediğini söylemesinin şirket tarafından gizlilik anlaşmasını ihlali olarak görüldüğünü belirtti.
 


Musk, nisan başında 3 milyar dolar ödeyerek Twitter'daki yüzde 9,2'lik hissenin sahibi olmuştu.

Twitter'da aktif bir kullanıcı olan milyarder, platformdaki rolünü bir adım ileri götürerek şirketin tümünü satın almak için teklif sunmuştu.

Musk'ın hisse başına 54,20 dolar teklif ettiği satış anlaşması 25 Nisan'da onaylanmıştı. Böylelikle milyarder, popüler sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın almaya karar vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Musk, Twitter'daki bot hesapların "bütün kullanıcı sayısının yüzde 5'inden az olduğuna ilişkin verinin" teyit edilmesini beklediğini ve bu süreçte satın alma anlaşmasının askıya alındığını 13 Mayıs'ta duyurdu.

Tesla ve SpaceX CEO'su ayrıca ekibinin, spam ve sahte hesaplar için Twitter'ın resmi hesabını takip eden hesaplardan 100'ünü rastgele alıp test edecekleri bir çalışma yapacağını bildirdi. Musk, başkalarını da aynı testi yapmaya davet etti.

Musk daha sonra bunun nasıl yapılacağıyla ilgili gelen bir soruya, Twitter'ın bot hesapları belirlemek için yaptığı testte incelenen takipçi sayısının 100 olduğunu ve kendisinin de sayıyı bu yüzden seçtiğini söyledi.

Bu açıklamadan birkaç saat sonra bir tweet daha atan Musk, 100 sayısını verdiği için Twitter'ın kendisini gizlilik anlaşmasını ihlal etmekle suçladığını açıkladı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU