Ali Babacan: DEVA, seçime kendi adıyla ve logosuyla girme kararı almıştır

“Bizim kendimize güvenimiz tam. Kendimize sonuna kadar güveniyoruz. Milletimizin de bize güveni tam”

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun" açıklaması yaptı.

Babacan, partisinin genel merkezinde bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

"Bu otoriter rejimi değiştireceğiz"

"Belli ki Sayın Erdoğan seçim dönemini başlattı" ifadelerini kullanan Babcan "Biz seçimlere hazırız. DEVA Partisi hazır. Ve biz kazanacağız. Kendisi gerilimi istediği kadar artırmaya çalışsın. Her seçim döneminde gererek, kutuplaştırarak seçim almaya çalışıyor. Biz bu seçim dönemini nefrete ve öfkeye teslim etmeyeceğiz. Huzur kazanacak. Aklına ne geliyorsa tek imzayla yapıversin. Bu otoriter rejimi değiştireceğiz. Ülkemiz derin bir nefes alacak" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti ve MHP’nin TBMM’den geçirdiği son seçim kanunu hakkında konuşan Babacan, şunları söyledi:

Meclise son getirdikleri seçim yasasıyla beraber bir propaganda kampanyası başlattılar. Hükümetin kadrolu köşe yazarları, maaşa bağladıkları yorumcular, koro halinde bağırmaya başladılar. Neymiş efendim, bu yasa çıktıktan sonra yeni kurulan partilerin işleri zorlaşmış. Kendi logolarıyla seçime giremeyeceklermiş. İttifak içinde olmak da anlamını yitirmiş. Falan filan… Tam bir koro. Tek merkezden kurmuşlar, hepsi aynı şeyi konuşuyor. Siz bu rüyaları görmeye devam edin. Daha çok rüya göreceksiniz. Kardeşim, bizim kendimize güvenimiz tam. Kendimize sonuna kadar güveniyoruz. Milletimizin de bize güveni tam.

"Duymayan kalmasın"

“İşte ben buradan ilan ediyorum, duymayan kalmasın” diyen DEVA lideri, şunları kaydetti:

Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere, kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun. Daha önce söyledim, tekrar söylüyorum: Türkiye 1’den büyüktür. Türkiye 1’den büyüktür. Türkiye 1’den büyüktür. Ve Türkiye kazanacaktır. Türkiye’nin sinir uçlarını germeye çalışanlar, bunun faturasını sandıkta ödeyeceklerdir. Türkiye’nin sessiz çoğunluğu, iktidar ortaklarının dayattığı bu korku ve yoksulluk komplosunu boşa çıkaracak.

"Mutabık kaldığımız alanlarda, altılı masaya her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz"

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasını birlikte yürüttükleri 6'lı masaya mutabık kaldıkları alanlarda "her türlü katkıyı vermeye devam edeceklerini" kaydeden Babacan, "O masada oturan bütün partilerle, işbirliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda güçlü bir iradeye sahibiz" diye konuştu.

CHP'li Özel: Bu ittifak içinde bir sıkıntıya işaret etmiyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Babacan'ın açıklamalarını değerlendirdi.

Özel, "Bu ittifak içinde bir sıkıntıya işaret etmiyor. Çünkü ittifak partileri aynı ittifak çerçevesinde kendi logoları ile yer alıyorlar. Şu ana kadar Millet İttifakı 4 partiden oluşuyor. 6’ya genişleme potansiyeli var. Olursa da DEVA Partisi’nin kendi ismi ve logosu ile yer alacağını ifade ediliyor. Kendi pozisyonlarını açıklaması için kıymetlidir. Seçimlere doğru ilerlerken bazı belirsizliklerin kalkması Cumhur İttifakı’na karşı net bir cevap olması açısından kıymetlidir" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU