Saygı Öztürk: O teröristler de bize kaldı

"Yapılan görüşmelerde, ülkeler kendi vatandaşı olan teröristleri almak istemiyor. O yüzden yıllardır Geri Gönderme Merkezi'nde ayrı bir bölümde tutuluyorlar"

Fotoğraf: AA arşivi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, “yabancı terörist savaşçı” tanımlaması kullanılan yabancı uyruklu 500 kişinin Türkiye sınırları içerisinde bulunduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saygı Öztürk, bugünkü köşe yazısında Türkiye’nin sığınmacılara yönelik nasıl işlemler uyguladığını yazdı. Göç İdaresi’ndeki iş yoğunluğundan bahseden Sözcü yazarı, yazısının “Yabancı teröristlerimiz oldu” başlıklı kısmında şunları yazdı:

Kolluğun yakaladığı yabancının, eğer Türkiye'de devam etmekte olan adli davası varsa ve sınır dışı yasağı koydularsa bu yabancıların aslında gözetim altında tutulması gerekir. Ancak bu yabancılar imza karşılığı bırakılıyor ve 15 günde bir imza için müdürlüğe gitmeleri gerekiyor. Bunu iki kez ihlal eden Geri Gönderme Merkezi'nde gözetim altında tutuluyor. Bir de “YTS” denilen 500'ün üzerinde “Yabancı Terörist Sav örist aşçıları” var. Bunlar gözetim altında tutuluyor. Yapılan görüşmelerde, ülkeler kendi vatandaşı olan teröristleri almak istemiyor. O yüzden yıllardır Geri Gönderme Merkezi'nde ayrı bir bölümde tutuluyorlar. Binanın güvenliği komandolar tarafından sağlanıyor. YTS'cilerin en çok tutulduğu yer ise Aydın Geri Gönderme Merkezi.

 

Sözcü, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU