Yeni Şafak yazarı: Esas müjde daha büyük

"Bendeniz daha geniş çaplı, daha yüksek tutarlı bir müjde bekliyordum. Esas müjde başka bir şey olmalı”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Mehmet Şeker, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “büyük bir müjde vereceğini” söyledi.

Şeker, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın “Şu anda açıklamayacağım. İnşallah önümüze farklı alanlar açılacak ve duyduğunuzda ‘Bu da nereden çıktı’ diyeceksiniz” dediğini ifade etti.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilirsiniz sık sık müjde verir, alıştık artık” diyen Şeker, şunları yazdı:

Ancak böyle büyük önem arz eden konular olduğunda iddialı konuşur. Çılgın proje örneğindeki gibi. Doğrusu bendeniz yine öyle çok önemli bir müjde olacağı yönünde beklentiye girdim. Bor, toryum veya petrolle ilgili gelişme az gelir diye düşündüm. Doğalgaz ya da bir ülkeyle ortak geliştirilen bir proje o beklentiyi karşılamaz fikrine kapıldım. Bunlardan biri olacaksa, çok yüksek kapasiteli olması gerekir diye de bir açık kapı bıraktım kendimce. Ukrayna-Rusya savaşını bir anda sonlandıracak bir gelişme de gönüllerden geçmedi değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karadeniz’deki doğalgaz rezervi konusunda Erdoğan’ın haziran ayında yaptığı açıklamayı hatırlatan Şeker, şöyle devam etti:

Öyledir, şöyledir, böyledir derken, bir sabah erken, “Son dakika” haberleri geçmeye başladı. Dediler ki “Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı...” “Müjde haberi dünyada ses getirdi.” “Dünya basınından yankılar: Küresel olarak yılın en büyük keşfi…” Ardından haber akmaya başladı: Dünya basınında son dakika koduyla duyurulan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğalgaz müjdesi, yankılarını sürdürüyor. Yaklaşık 150 yıl önce Sultan Abdülhamid tarafından yapılmak istenen Filyos Limanı’nın açılışı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, büyük müjdeyi de açıkladı. Erdoğan, “Fatih Sondaj gemimiz geçtiğimiz yıl toplamda 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfetmişti. Fatih Sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz Sahası’ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Böylece Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı” diye konuştu. Erdoğan’ın duyurduğu müjde dünya basınında da geniş yankı buldu. Uluslararası ajanslar ve dış basın haberi son dakika koduyla dünyaya duyurdu ve kapsamlı analizler yayınladı.

Kendisinin daha farklı bir gelişme beklediğini söyleyen Şeker, “esas müjdenin farklı bir şey olacağı” görüşünü dile getirdi:

Elbette güzel haber. Sevinmemize yol açacak bir gelişme. Fakat bendeniz daha geniş çaplı, daha yüksek tutarlı bir müjde bekliyordum. Yeni bulunan miktar, evvelce bulunan 405 metreküplük rezervin tamı tamına üçte biri kadar. O yüzden ve dolayısıyla hatta binaenaleyh, asıl müjdenin gizlendiğini düşünüyorum. Belli ki sonradan “açıklanmasında bir sakınca olabileceği” düşünülmüş.Asla küçümseme, azımsama olarak görülmesin. Esas müjde başka bir şey olmalı. Mesela… Önümüzdeki yıl yapılacak seçimde Kemal Bey’in adaylığının kesinleşmesi gibi.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU