AK Parti, iş insanı Ethem Sancak'ı partiden kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti: İstifa etti

Sancak'ın disipline sevk edilmesinin nedeninin, Ukrayna'nın kullandığı Türk SİHA'ları ile ilgili açıklamaları ve bir konferansta söylediği "Biz Amerikan’ın desteğiyle iktidara geldik" ifadeleri olduğu belirtiliyor

Fotoğraf: AA

Eski AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi iş insanı Ethem Sancak, partisinin İstanbul İl Yönetim Kurulu tarafından tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sancak'ın disipline sevk edilmesinin nedeninin son günlerde yaptığı açıklamalar olduğu belirtildi.

Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatının ilk günlerinde bir Rus kanalına röportaj veren Sancak, Ukrayna’nın kullandığı SİHA’lara ilişkin "Bayraktar'ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova'dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz" demişti.

Dün de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen "Türkiye’nin güvenliği ve NATO" başlıklı konferansta konuşan Sancak, "Biz Amerikan’ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. Van minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" ifadelerini kullanmıştı.

İstifa etti

Sancak, kararın ardından AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na istifa dilekçesi sundu.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre Ethem Sancak’ın istifa dilekçesini akşam saat 18.00 sıralarında sunduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Sancak, “O konulara girmek istemiyorum. Bizim iç meselemiz o, yazmasan da olur” dedi.

AKP İstanbul il yönetiminden yetkililer de istifayı doğruladı.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU