Kılıçdaroğlu: Sizden sadece bir şey istiyorum; sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup öyle oy kullanın

"Allah şahittir bunlardan 10 kat daha iyi yönetiriz. Biz Beşli çetelere değil 84 milyona hizmet edeceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa programı kapsamında esnafla bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yunusemre ilçesi İzmir Caddesi'ndeki iş yerlerini gezen Kılıçdaroğlu, esnafla sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti esnasında çiğköfte dükkanında çalışan bir kişi, HDP'li olduğunu belirterek, "Ben HDP'liyim, terörist değilim. İstanbul ile Ankara'yı nasıl birlikte aldıysak, ben istiyorum ki iktidarı da beraber alalım" dedi.

esnaf.jpg
Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa programı kapsamında Yunusemre ilçesindeki İzmir Caddesi’nde esnafla bir araya geldi / Fotoğraf: AA

 

Kemal Kılıçdaroğlu da "İktidar her halükarda milletin oylarıyla alınacaktır inşallah. Memlekete huzur gelecektir. Huzurla beraber bereket ve güzellikler de gelecek" yanıtını verdi.

zeki.jpg
Kılıçdaroğlu, Saruhanlı Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Zeki Bilgin ile makamında bir araya geldi / Fotoğraf: CHP

 

İl merkezindeki esnaf ziyaretini tamamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra Saruhanlı ilçesine geçerek, Belediye Başkanı Zeki Bilgin'i ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası belediyeden ayrılan Kılıçdaroğlu, dışarıda bekleyen kalabalığa seslendi.

Belediye Başkanı Bilgin'den ilçedeki çalışmaları hakkında bilgi aldığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Güzel çalışmaları yakından takip ediyorum. Kimse umudunu yitirmesin, geleceğiz. Şundan emin olmanızı istiyorum, geliyor, gelmekte olan" diye konuştu.

Daha sonra Akhisar ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu, burada basına kapalı gerçekleştirilen "Kadın Buluşmaları" etkinliğine katıldı.

"5 yılda Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz"

Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’da Akhisar Belediyesi Toplu Açılış Töreni’ne katılarak burada vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Millet İttifakı diye ittifakımız var. 6 lider ile bir araya geldik. ‘Hayatta bir araya gelemezler’ diyorlardı. Bir araya geldik. ‘Anlaşamazlar’ diyorlardı anlaştık. ‘Bunlar gelirlerse yönetemezler’ diyorlar. Allah şahittir bunlardan  10 kat daha iyi yönetiriz. Biz Beşli çetelere değil 84 milyona hizmet edeceğiz" dedi.

Kılıçdaorğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Siyasetçiler, vatandaştan vergi toplarız, para alırız. Belediye başkanlarımız bu hizmetleri yaparken sizlerin desteğiyle yapıyorlar. Sizlerin verdiği paralarla yapıyorlar. O paralar doğru yerde harcanırsa hizmet olarak size döner.Yerel seçimlerde ‘Aman ha CHP’ye oy vermeyin bütün sosyal yardımlar kesilir’, 'Faturaları teröristler toplayacak' diyorlardı. Ben bu ülkenin insanlarının ferasetine güveniyorum. Onlar doğruyu ve yanlışı biliyorlar. Bütün bu olumsuz söylemlere karşı yerel yönetimlerde başarılara imza attık. Belediye başkanlarımızın gösterdikleri çabalar, mücadeleler bizim Türkiye’yi çok daha iyi, kararlı, nitelikli, kucaklayıcı yöneteceğimiz konusundaki algıyı gün geçtikçe pekiştiriyor. Buradan söz veriyorum. Türkiye’nin bütün sorunlarını çözeceğiz. Türkiye’nin önü aydınlıktır. 5 yılda Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Sadece bize oty verenler değil herkes, 'iyi ki bu ittifak kurulmuş' diyecek

Çiftçilere elektrik bedava

Çiftçilere elektriği bedva vereceklerini söylediğinde, 'Siz yapamazsınız. Elinizden tutan mı var buyurun yapın’ dediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, "Sadece Şanlıurfa’daki çiftçimize değil önce 6 ilimize sonra Türkiye geneli tüm çiftçilerimize elektriği ücretsiz vereceğiz. Söz veriyorum elektrik fiyatlarını da düşüreceğiz. Onlar yönetemiyorlar biz yöneteceğiz. Yine çağrımı yapıyorum. Öyle Beşli çeteye verdiği avantajları da istemiyorum. Normal bir sanayiciye verdikleri teşvikleri versinler çiftçilerin tamamına en geç 2 yıl içinde elektriği ücretsiz vereceğiz" diye konuştu.

"Allah şahittir bunlardan 10 kat daha iyi yönetiriz"

"Millet İttifakı diye ittifakımız var. 6 lider ile bir araya geldik. ‘Hayatta bir araya gelemezler’ diyorlardı. Bir araya geldik. ‘Anlaşamazlar’ diyorlardı anlaştık. ‘Bunlar gelirlerse yönetemezler’ diyorlar. Allah şahittir bunlardan 10 kat daha iyi yönetiriz. Biz beşli çetelere değil 84 milyona hizmet edeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete tepki göstererek iktidara geldiklerinde İstanbul Sözleşmesi'ni de en geç 1 hafta içerisinde yürürlüğe sokacaklarını söyledi.

Şeffaflık vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "84 milyon vergi öder. Biz vatandaştan topladığımız vergilerin hesabını vereceğiz. Böylece vatandaş ödediği vergi nerelere gidiyor görmüş olacak. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle kullanın" çağrısında bulunu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU