Dink ailesi avukatının kapısında iki şüpheli

Av. Erdal Doğan: Seçim öncesi cinayet eylemlerine başlayacaklar

1

Hrant Dink ve ailesinin bir dönem avukatlığını yapan ve o günlerde sık sık tehditler aldığı için korumaya alınan Erdal Doğan’ın ofisine gelen iki şüpheli korkuttu. Han bekçisine internetten avukatın fotoğrafını gösteren iki şüpheli, olumsuz yanıt alınca binadan ayrıldı. Av. Doğan, iki şüpheli kamera kaydını emniyete vererek şikayette bulundu ve koruma isteği yerine getirildi. 

Olayı sosyal medyadan paylaşan Doğan, son günlerde özel bir numaradan kimliği belirsiz kişiler tarafından arandığını belirterek, seçim öncesi cinayet eylemleri meydana gelebileceğini ve kendisinin ilk kurban olabileceğini söyledi.

Avukat Erdal Doğan dün twitterdan Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Barosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı hesaplarına yönlendirerek yaptığı paylaşımda,  “Bu mecrayı kendimle ilgili herhangi konu paylaşmamaya özen gösteririm fakat yalnızca benimle ilgili gözükmediği için paylaşma gereği duydum.”  dedi. 

Koruma verildi, şüpheliler aranıyor

Doğan kamera görüntülerini de eklediği paylaşımda şöyle dedi:
“6 yılı aşkın bir süredir, çeşitli araçlarla ya da yüz yüze ölüm tehditleri ya da doğrudan fiziksel deneme çabalarıyla karşı karşıya geldim. Bazılarını önemsemedim, bazılarını kendimce önlemler alarak, bazılarına da yargı yolları ve idari birimlere başvuru ile bu tür tehditler ve eylemler ya cezalandırıldı ya da emniyetçe alınan önlemlerle atlatıldı. 

 

 

Fakat yine seçim öncesi ya da siyasal ve ekonomik krizlerin derinleştiği şu dönemde, bu durumu daha da derinleştirmeyi düşünen bu karanlık/derin güruh(un) geçen haftaki bu durum(u) faksla Emniyet Koruma Şube Müdürlüğü’ne iletildi ve bugün de bu denemeler tekrarlanmaya başlamış durumda. Anlaşıldığı kadar bu tür cinayet eylemleri benimle sınırlı kalmayacak. Tüm ilgililerin dikkatine.”

Hafta başı Beyoğlu’nda, avukat Doğan’ın ofisinin bulunduğu hana gelen iki kişi, han bekçisine ellerindeki telefondan, internetten buldukları avukatın fotoğrafını gösterdiler ve onunla görüşmek istediklerini söylediler. Bekçi, böyle bir kişinin handa olmadığını  söyleyince iki şüpheli olay yerini terk etti.

DAHA FAZLA HABER OKU