ABD'den Çin'e Rusya uyarısı: Desteklemenin sonuçları olur

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan hiçbir ülkenin Rusya’ya ekonomik yaptırımlarda cankurtaran olmasına izin vermeyeceklerini belirtti

Fotoğraf: AA

Rusya, Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle ekonomi alanında Çin’le işbirliğinin artacağı mesajını verirken ABD'den Çin’e Moskova’ya yardımcı olmaması konusunda uyarı geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Pekin’i bu konuda uyardı.

Voice of America'da yer alan habere göre; Sullivan, Pekin'le doğrudan özel şekilde iletişim halinde olduklarını belirtti ve Rusya’yı desteklemenin sonuçları olacağını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sullivan dünyada hiç bir ülkenin Rusya’ya bu ekonomik yaptırımlarda cankurtaran olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Sullivan CBS televizyonuna yaptığı açıklamada da Rusya’nın kimyasal ve biyolojik silahlarla ilgili yaptığı açıklamalara dikkat çekti ve bunun Ruslar’ın bu silahları kullanmaya hazırlandığının göstergesi olduğunu söyledi.

Sullivan bu açıklamaları CNN televizyonuna yaptı ve açıklamalar Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov’un söylediklerinin ardından yaptı.

Siluanov, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada yaptırımların Moskova’nın yabancı bankalarda 300 milyar dolar değerinde altın ve dolara erişmesini engellediğini belirtti ve Pekin’e de bu konuda baskı olduğunu söyledi.

Rus Maliye Bakanı, Çin para birimi yuan cinsinden mevduatları da olduğunu kaydetti, Batılı ülkelerin Çin’e Rusya’yla ticarete kısıtlama getirmesi için baskı yaptığını söyledi ve mevduatlara ulaşma konusunda da Pekin’e baskı olduğunu kaydetti.

Siluanov, Çin’le ortaklıklarının işbirliğinin devamına olanak vereceğine ve aynı zamanda Batılı piyasaların kapanmakta olduğu bir dönemde işbirliğinin artacağına inandığını da söyledi.

 

VOA

 

DAHA FAZLA HABER OKU