Danışmanı, Zelenski'nin bir düzineyi aşkın suikast girişiminden kurtulduğunu iddia etti

Devlet Başkanı Danışmanı Mihail Podolyak "Volodimir Zelenski ana hedef olmayı sürdürüyor" dedi

(AP)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, önde gelen danışmanının iddiasına göre, Rus istilasının başlangıcından bu yana bir düzineden fazla suikast girişiminden sağ kurtuldu.

Çarşamba günü çevrimiçi gazete Ukrayna Pravdası'na konuşan devlet başkanı danışmanı Mihail Podolyak "Yabancı ortaklarımız iki ya da üç girişimden bahsediyor. Böyle bir düzineden fazla girişim olduğuna inanıyorum" dedi.

"Çok güçlü bir istihbarat ve karşı istihbarat ağımız var, her şeyi takip ediyorlar" diyen Podolyak, bunun sonucunda suikastçı olabilecek kişilerin "daha yoldayken etkisiz hale getirildiğini" sözlerine ekledi.

Zelenski'nin hâlâ ana hedef olduğunu dile getiren önceki iddiasını destekleyen Podolyak ülkenin 44 yaşındaki lideri için tehlikenin "hiçbir yerde ortadan kaybolmadığını" belirtti.

Hükümetin bulunduğu bölgeye saldırmak ve ülkenin en önemli yöneticisini öldürmeye çalışmak açısından, Batı istihbaratı [Vladimir] Putin'in asıl hedefinin Zelenski olduğunu söylemekte haklı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen hafta Times, Zelenski'nin Kremlin'in desteklediği Wagner paralı asker grubu ve Çeçen özel kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen üç suikast girişiminden kurtulduğunu bildirmişti.

Ukrayna bu girişimlerin savaş karşıtı Rusya Federal Güvenlik Servisi ajanlarının, iki paralı asker grubunun planlarına ilişkin istihbaratı ülke yetkililerine iletmesi sayesinde engellendiğini iddia ediyor.

Tehditlere meydan okuyan Ukrayna Devlet Başkanı pazartesi günü Kiev'deki ofisinden istilacıları yenme sözü veren bir video yayımladı.

Devlet başkanı konuşmasına "Biliyorsunuz, eskiden pazartesinin zor bir gün olduğunu söylerdik. Ülkede savaş var, bu yüzden her gün pazartesi" diye başladı.

Ve artık her günün ve her gecenin böyle olduğu gerçeğine alıştık.

Burada kalıyorum. Kiev'de, Bankova Caddesi'nde kalıyorum. Saklanmıyorum.

Saklanmıyorum ve kimseden korkmuyorum. Bu yurtsever savaşımızı kazanmak için ne gerekirse yapacağım.

Zelenski salı günü yayımlanan bir videoda da kameraya göz kırptı ve Ukraynalılara "her şeyin yolunda" olduğunu söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU